457
Οι Ρώσοι θα επιτεθούν στα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης των αμερικανικών εκλογών, αλλά θα αντιμετωπιστούν χωρίς πρόβλημα | Shutterstock

ΗΠΑ: Ρωσική «κυβερνοεπίθεση» αλλά και αμερικανική άμυνα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 20:19
Οι Ρώσοι θα επιτεθούν στα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης των αμερικανικών εκλογών, αλλά θα αντιμετωπιστούν χωρίς πρόβλημα
|Shutterstock

ΗΠΑ: Ρωσική «κυβερνοεπίθεση» αλλά και αμερικανική άμυνα

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 20:19

Εκλογές έχουμε στις ΗΠΑ, και ο διαβόητος «ρωσικός παράγων» δεν θα μπορούσε να λείπει από το προεκλογικό γαϊτανάκι. Μάλιστα εφέτος έχει σούπερ αναβαθμισμένη από τεχνολογικής απόψεως δράση, αλλά και όλως καταχθόνια, όπως μεταδίδεται από ορισμένους ευρωπαίους δημοσιογράφους.

Αν δεν έχουν λεχθεί και πολλά πράγματα για τις μηχανορραφίες των Ρώσων όσον αφορά τις εφετινές αμερικανικές εκλογές -και σε αντίθεση με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές-, αυτό «πιθανώς» οφείλεται στο «γεγονός» ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τους στόχους της λέει ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στις ΗΠΑ Μάσιμο Γκάτζι.

Εφέτος οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ρωσική επίθεση με αναβαθμισμένους στόχους, γράφει, κάτι που δεν θα μοιάζει καθόλου με τις παρεμβάσεις του 2016. Οι Ρώσοι θα επιδιώξουν να σκορπίσουν χάος στην Αμερική, προσβάλλοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα που σχετίζονται με τις εκλογές και κυρίως με την πιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος σε κάθε Πολιτεία!

«Το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο» σημειώνει ο Γκάτζι, παραδεχόμενος συγχρόνως ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν παρέχει επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Διαρροές όμως υπάρχουν, λέει. Και από αξιόπιστες πηγές.

Οι πληροφορίες των πηγών αυτών αφορούν την αντικατασκοπευτική δραστηριότητα των αμερικανικών υπηρεσιών οι οποίες κατάφεραν να αναχαιτίσουν επιθέσεις του Trickbot. Και τι εστί Trickbot; Ενα δίκτυο ηλεκτρονικής πειρατείας που από το 2016 «έχει διαρρήξει» εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κάτι ανάλογο επιχειρείται και τώρα και αποδίδεται σε ρώσους εγκληματίες (μαφιόζους) ή παρακρατικούς (ανθρώπους του Πούτιν).

Οι Αμερικανοί κατόρθωσαν να σταματήσουν αυτούς τους πειρατές του Διαδικτύου και να τους αφαιρέσουν τη δυνατότητα παρέμβασης στην ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου. Ολα εντάξει, λοιπόν.

Οχι, λέει ο Γκάτζι. Καθόλου εντάξει! Το Πεντάγωνο δεν λέει τίποτε μεν, αλλά «είναι γνωστό» ότι πρόκειται για αντίμετρα περιορισμένου βεληνεκούς. Το πρόβλημα αυτών των επιθέσεων αντιμετωπίζεται ευκαιριακά, ώσπου να γίνουν οι εκλογές και να ολοκληρωθούν οι καταμετρήσεις, αφού δεν υπάρχει διαρκής εξασφάλιση από τέτοιους «κυβερνοεγκληματίες, που μπορεί να έχουν δεσμούς με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες»…

Το εσωτερικό πρόβλημα

Και αν οι Ρώσοι, κουτσά στραβά έστω, αντιμετωπίζονται τώρα και θα αντιμετωπιστούν και στις 3 Νοεμβρίου, τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο γηγενές πρόβλημα στις ΗΠΑ;

Σαν τι γηγενές, δηλαδή;

Να, αν ηττηθεί ο Τραμπ αλλά δεν το κουνήσει από τον Λευκό Οίκο… Τι θα γίνει τότε; Θα αναλάβει δράση ο στρατός;

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, μας πληροφορεί ο Γκάτζι, είπε σαφέστατα ότι σε αυτό το ακραίο και απολύτως απευκταίο σενάριο ο στρατός δεν θα έχει κανέναν ρόλο να επιτελέσει, διότι τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας το αμερικανικό Σύνταγμα τα έχει αναθέσει στην αστυνομία. Για όλα τα εσωτερικά θέματα, ακόμη και τα πιο βίαια, τον λόγο έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις, είπε.

Υπάρχει όμως μία εξαίρεση, γράφει ο Γκάτζι. Με τον νόμο περί εξέγερσης ο στρατός μπορεί να μετατραπεί σε αστυνομία και να βγει στους αμερικανικούς δρόμους. Με τα εφετινά ματωμένα συλλαλητήρια στις ΗΠΑ, για την υπόθεση των μαύρων, ο Τραμπ απείλησε επανειλημμένως να καταφύγει σε αυτόν τον νόμο που χρονολογείται από το 1807.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...