155
«Ειμαστε Αμμόχωστος». Το μήνυμα των δύο παιδιών ακούστηκε δυνατότερα στην Ουάσιγκτον από τις εξαγγελίες του Ερντογάν | REUTERS /George Christophorou

ΗΠΑ προς την Τουρκία για την Αμμόχωστο: Προκλητική και αντιπαραγωγική ενέργεια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 19:33
«Ειμαστε Αμμόχωστος». Το μήνυμα των δύο παιδιών ακούστηκε δυνατότερα στην Ουάσιγκτον από τις εξαγγελίες του Ερντογάν
|REUTERS /George Christophorou

ΗΠΑ προς την Τουρκία για την Αμμόχωστο: Προκλητική και αντιπαραγωγική ενέργεια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 19:33

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μονομερή απόφαση ανοίγματος των Βαρωσίων εξέφρασαν οι ΗΠΑ επιμένοντας στην εφαρμογή λύσης στη βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπενθυμίζουν ότι εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων, με την υποστήριξη της Τουρκίας, να ανοίξει ξανά μέρος της παραλίας Βαρώσια τον Οκτώβριο του 2020, ανέφεραν πηγές στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Αυτή η κίνηση ήταν ασυμβίβαστη με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η θέση μας δεν άλλαξε: τυχόν περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν προκλητικά και αντιπαραγωγικά για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση» διεμήνυσαν ακόμη.

Οπως προστίθεται, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αμερικανοί γερουσιαστές, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Μενέντεζ, απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας κυρώσεις στην Αγκυρα, σε περίπτωση μονομερούς ανοίγματος των Βαρωσίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...