185
Πολίτες στο Τόκιο σπεύδουν να δροσιστούν στις δημοτικές πισίνες | REUTERS

Ιαπωνία: Ο καύσωνας αύξησε κατακόρυφα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για… ηλίαση

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 19:45
Πολίτες στο Τόκιο σπεύδουν να δροσιστούν στις δημοτικές πισίνες
|REUTERS

Ιαπωνία: Ο καύσωνας αύξησε κατακόρυφα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για… ηλίαση

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 19:45

Καθημερινά αυξάνεται η ζήτηση στην Ιαπωνία για ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία θα καλύπτουν και τις περιπτώσεις της θερμοπληξίας (ηλίαση), καθώς η χώρα πλήττεται από τον σφοδρό καύσωνα που είχε ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου.

Η Sumitomo Life Insurance προσφέρει ένα συμβόλαιο θερμοπληξίας, το οποίο κοστίζει από 35 έως 200 ευρώ, ανάλογα με τα συμπτώματα που επιθυμεί ο πελάτης να καλύψει, σε περίπτωση που νοσήσει.

Τον περασμένο μήνα η Sompo Japan Insurance πρόσθεσε τη θερμοπληξία στο πακέτο της ασφάλισης ατυχημάτων και θα καλύπτει τους πελάτες της εφόσον η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη ιατρικής φροντίδας, εισαγωγής σε νοσοκομείο, ακόμη και θανάτου.

Τον Ιούνιο, περισσότερα από 15.000 άτομα στην Ιαπωνία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με θερμοπληξία, καθώς η χώρα κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1875.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει πλέον συχνά προειδοποιήσεις για ακραίες υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος στο κέντρο του Τόκιο φτάνει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Λεπτομέρεια: Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης πάντως σχετικά με τους κινδύνους για πρόκληση θερμοπληξίας από τη χρήση μάσκας προστασίας για τον κορονοϊό, οι περισσότεροι Ιάπωνες, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, συνεχίζουν να τη φορούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...