580
Η Πρώτη Κυρία με τη Γουίλοου, μια φιλική και περίεργη γάτα, χωρίς επιθετικές διαθέσεις | CreativeProtagon

Η Τζιλ Μπάιντεν έγραψε παιδικό βιβλίο για τη γάτα του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 13:31
Η Πρώτη Κυρία με τη Γουίλοου, μια φιλική και περίεργη γάτα, χωρίς επιθετικές διαθέσεις
|CreativeProtagon

Η Τζιλ Μπάιντεν έγραψε παιδικό βιβλίο για τη γάτα του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 13:31

Ο Λευκός Οίκος μπορεί να έχει προβλήματα με τα σκυλιά του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς έχουν την ενοχλητική συνήθεια να δαγκώνουν τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, αλλά η γάτα της οικογένειας Μπάιντεν, η Γουίλοου, ζει μεγάλες στιγμές. Η Τζιλ Μπάιντεν αποφάσισε να την κάνει βιβλίο για παιδιά και το «Willow the White House Cat» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Η ιστορία του συμπαθέστατου αιλουροειδούς που κατέληξε στον Λευκό Οίκο θα είναι ένα «πολύ συγκινητικό βιβλίο με εικόνες». που δείχνει πώς «το να είσαι ανοιχτός σε νέες φιλίες μπορεί μερικές φορές να σε εκπλήξει», σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Η Γουίλοου, σύμφωνα με τους Times, μπήκε στη ζωή των Μπάιντεν σε μια συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2020, όταν απλώς αποφάσισε να ανεβεί στη σκηνή. Η Τζιλ Μπάιντεν υιοθέτησε τη γάτα, η οποία ως τότε έμενε με έναν αγρότη, και της έδωσε το όνομά της από τη γενέτειρά της, το Γουίλοου Γκρόουβ της Πενσιλβάνια.

Η Γουίλοου άρχισε να συγκατοικεί με τους γερμανικούς ποιμενικούς της οικογένειας, τον Τσαμπ και τον Μέιτζορ, όταν όλοι μαζί μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο, το 2021. Σύντομα υποδέχτηκαν ένα άλλο κουτάβι, επίσης γερμανικό ποιμενικό, τον Κομάντερ.

Ωστόσο τα σκυλιά δεν τα πήγαν τόσο καλά στην προεδρία όσο η Γουίλοου. Ο Τσαμπ πέθανε αργότερα το ίδιο έτος και ο Μέιτζορ απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο μετά από επιθετική συμπεριφορά. Ο Κομάντερ έφυγε επίσης από τον Λευκό Οίκο πέρυσι, μια εβδομάδα αφότου ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών ζήτησε ιατρική περίθαλψη για σοβαρό δάγκωμα. Ο σκύλος θεωρείται υπεύθυνος για τουλάχιστον 24 παρόμοια επεισόδια μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιουλίου 2023.

Αντίθετα, η Γουίλοου –όπως και ο ομόλογός της στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο βρετανός πρωθυπουργικός γάτος Λάρι– φαίνεται να έχει προσαρμοστεί καλά στη ζωή του Λευκού Οίκου και περιγράφεται ως μια φιλική και περίεργη γάτα, χωρίς επιθετική διάθεση προς το προσωπικό ασφαλείας.

Η Γουίλοου με ένα από τα παιχνίδια της στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου. (Instagram)

«Καθώς η Γουίλοου γυρίζει από δωμάτιο σε δωμάτιο εξερευνώντας το νέο της σπίτι, μαθαίνει γρήγορα και όλους τους απίστευτους ανθρώπους που φροντίζουν το Λευκό Οίκο» είπε η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνοντας την έκδοση του βιβλίου. «Κάνοντας πολλούς νέους φίλους στην πορεία, το ταξίδι της Γουίλοου δίνει στον κόσμο μια “γατίσια” οπτική για όσα συμβαίνουν στο πιο διάσημο κτίριο της Αμερικής».

Δεν ξέρουμε αν το βιβλίο εξερευνά και τη σχέση της Γουίλοου με τους σκύλους της οικογένειας. Ωστόσο, οι σχέσεις σκύλου και γάτας έχουν ταλαιπωρήσει τον Λευκό Οίκο στο παρελθόν, με τον Μπιλ Κλίντον να λέει ότι «τα πήγα καλύτερα βάζοντας τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς να συνεννοηθούν» από ό,τι με τη γάτα του και το λαμπραντόρ του, τον Μπάντι.

Η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εργάστηκε για όλη της τη ζωή στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει ήδη δημοσιεύσει πολλά παιδικά βιβλία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, ενώ τα κατοικίδια του Λευκού Οίκου έχουν γίνει συχνά αντικείμενα βιβλίων, κυρίως για παιδιά.

Ο σκύλος Μπο, που ανήκει στην οικογένεια Ομπάμα, έχει τουλάχιστον τρία βιβλία αφιερωμένα σε αυτόν. Η ίδια η Γουίλοου έχει εμπνεύσει στο παρελθόν ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το «The White House Cat», που εκδόθηκε το 2022.

Εν τω μεταξύ, το βιβλίο για παιδιά «Presidental Pets» προσφέρει μερικά αποκαλυπτικά στοιχεία για τα προηγούμενα προεδρικά κατοικίδια, όπως ότι η Αμπιγκεϊλ Σμιθ Ανταμς, σύζυγος του δεύτερου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Ανταμς, ονόμασε τη γάτα της Σατανά, ενώ ο Τόμας Τζέφερσον έφερνε αρκούδες στον Λευκό Οίκο και ο Τζον Κουίνσι Ανταμς, ο έκτος πρόεδρος, είχε έναν αλιγάτορα στο μπάνιο του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...