218
Η θερμοκρασία ανεβαίνει, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται στις παραλίες της Πορτογαλίας | REUTERS/Pedro Nunes

Η Πορτογαλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 21:10
Η θερμοκρασία ανεβαίνει, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται στις παραλίες της Πορτογαλίας
|REUTERS/Pedro Nunes

Η Πορτογαλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 21:10

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 1.350 το τελευταίο 24ωρο, η μεγαλύτερη άνοδος από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής αρχής Υγείας DGS που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Με τα νέα κρούσματα, ο αριθμός των μολύνσεων στην Πορτογαλία ανέρχεται πλέον σε 860.365, περίπου διπλάσιος από αυτόν της Ελλάδας, αν και οι δύο χώρες έχουν σχεδόν ίδιο πληθυσμό.

Έξι θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη, με το σύνολο των θανάτων να βρίσκεται πλέον στους 17.055, από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, τόσο σε κλινικές όσο και σε ΜΕΘ, επίσης αυξήθηκε ελαφρά.

Η αύξηση των μολύνσεων καταγράφεται λιγότερο από έναν μήνα αφότου η Πορτογαλία άνοιξε για τους επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, έχοντας αρχίσει να χαλαρώνει τους αυστηρούς περιορισμούς από τα μέσα Μαρτίου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ήδη επαναλειτουργούν.

Σήμερα, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει, επίσης, σε αμερικανούς επισκέπτες, με αρνητικό τεστ κορονοϊού να εισέλθουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση δέχθηκε πυρά, επειδή επέτρεψε δύο μεγάλες συγκεντρώσεις φιλάθλων ποδοσφαίρου να λάβουν χώρα τον περασμένο μήνα.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται στις παραλίες και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα 2,3 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενάντια του νέου κορονοϊού.

Περίπου το 69% των νέων κρουσμάτων σήμερα καταγράφηκαν εντός και στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λισαβόνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News