571
Το ξενοδοχείο Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν της Βαυαρίας | Leuchtende Hotelfotografie/Grand Hotel Sonnenbichl

Η «πεντάστερη καραντίνα» του βασιλιά της Ταϊλάνδης σε γερμανικό ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 08:05
Το ξενοδοχείο Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν της Βαυαρίας
|Leuchtende Hotelfotografie/Grand Hotel Sonnenbichl

Η «πεντάστερη καραντίνα» του βασιλιά της Ταϊλάνδης σε γερμανικό ξενοδοχείο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 08:05

Μόνο συνθήκες καραντίνας δεν βιώνει εδώ και ένα μήνα ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Μάχα Βατζιραλονγκόρν.

Ο 67χρονος μονάρχης, αποκαλούμενος και «Ράμα Χ» εγκαταστάθηκε στις αρχές Μαρτίου σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Βαυαρίας, το Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν, σε απόσταση μιας ώρας από το Μόναχο.

Το πεντάστερο resort είναι ένα από τα πολλά που έπρεπε να κλείσει λόγω της κρίσης του κορονοϊού, χάρη, όμως, σε μια ειδική άδεια που δόθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας, επινοικιάστηκε, έναντι αδράς αμοιβής στον βασιλιά της Ταϊλάνδης, το πολυμελές χαρέμι του (20 παλλακίδες, πιθανώς χωρίς την παρουσία της επίσημης συζύγου του) και τα μέλη της συνοδείας του.

«Η περιφερειακή διοίκηση του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ενέκρινε για το Grand Hotel Sonnenbichl μια εξαίρεση, επειδή οι επισκέπτες είναι μια ενιαία, ομοιογενής ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υπόκειται σε εναλλαγές προσώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της βαυαρικής διοίκησης στα ΜΜΕ.

Το θέμα φυσικά απασχολεί έντονα τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούν την περιφερειακή κυβέρνηση πως έχει εκχωρήσει στον ταϊλανδό βασιλιά πολλά περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα του αναλογούν… επειδή τους τα «έσκασε χοντρά».

Λόγου χάρη, οι ακόλουθοι του μονάρχη συνέχισαν να κάνουν βόλτες με τα ποδήλατά τους παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού η οποία ισχύει παντού.

Αλλά και ο ίδιος ο μονάρχης φαίνεται πως έχει βρει έναν άλλο τρόπο για να αποφύγει την καραντίνα: πετάει με το πολυτελές του αεροσκάφος, τύπου Boeing 737-800, προς διάφορες κατευθύνσεις ανά την Γερμανία για να ανεβάσει προφανώς την αδρεναλίνη του.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλονγκόρν

Όπως γράφει το Business Insider και επιβεβαιώνει η Bild, o εκκεντρικός Ταϊλανδός μονάρχης «πετάχτηκε» στις 25 Μαρτίου στην Δρέσδη, ενώ δύο μέρες αργότερα επισκέφτηκε με το αεροπλάνο του την Λειψία.

Στις 30 Μαρτίου σειρά είχε το Αννόβερο.

Μάλιστα, ο μονάρχης δεν διανυκτέρευσε σε αυτές τις πόλεις.

Ταξίδεψε και επέστρεψε αυθημερόν στο Μόναχο.

Και αυτό διότι χρησιμοποιεί την μέθοδο «Touch and go», δηλαδή την άμεση προσγείωση και απογείωση.

Το πολυτελές αεροπλάνο του αγγίζει μόνο την πίστα του αεροδρομίου για λίγα δευτερόλεπτα και απογειώνεται ξανά αμέσως, απλώς για να χαρίσει στον 67χρονο μερικές στιγμές… έντασης μακριά από την βαρεμάρα της καραντίνας, καθώς όλες οι πίστες του σκι είναι κλειστές στο χειμερινό θέρετρο.

Αλλά με την πισίνα, τη σάουνα και τη μονάδα ευεξίας, που διαθέτει το ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μπορεί να περάσει καλά και μέσα στο ξενοδοχείο.

Προφανώς, αυτό δεν του είναι αρκετό…

Ο χώρος της θερμαινόμενης πισίνας του ξενοδοχείου

Πάντως και καθώς οικονομικό πρόβλημα δεν διαθέτει ο μονάρχης, φαίνεται πως σε αυτούς τους αεροπορικούς «περιπάτους» βρήκε… νεο κοσκινάκι για να παίζει.

Απόδειξη του ότι μπορεί να ξοδεύει μερικές χιλιάδες ευρώ για μια τόσο σύντομη αεροπορική μανούβρα.

«Για το Ανόβερο και μόνο ο λογαριασμός ανήλθε στα 6.000 ευρώ», αναφέρει η Bild.

Επειδή μάλιστα το Boeing 737-800 του Ταϊλανδού ανήκει στην πολεμική αεροπορία της χώρας του, το κόστος των «αεροπορικών περιπάτων» του ανά την Γερμανία το επωμίζονται οι φορολογούμενοι της Ταϊλάνδης.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου, περίπου μια ώρα από το Μόναχο

Το ξενοδοχείο πάντως είναι κλειστό για τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Οσον αφορά το γιατί ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης επέλεξε το Γκάρμις- Πάτενκιρχεν ως τόπο διαμονής του κατά την περίοδο της καραντίνας, η απάντηση ειναι απλή.

Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν αγαπά τη Βαυαρία και αγόρασε πριν από χρόνια μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Στάρνμπεργκ για να περνάει εκεί το χρόνο του με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Σουτίντα, αλλά και με τις γυναίκες του χαρεμιού του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...