252
Το κρατικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με αριθμό YV 2486 που ήλθε και στην Αθήνα (φωτ. αρχείου) | jetphotos.com

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ειδική συμφωνία με τον Μαδούρο για τα αεροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 11:50
Το κρατικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με αριθμό YV 2486 που ήλθε και στην Αθήνα (φωτ. αρχείου)
|jetphotos.com

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ειδική συμφωνία με τον Μαδούρο για τα αεροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 11:50

Ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα απέφυγε επί ένα 24ωρο να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για την περίεργη ολιγόωρη επίσκεψη κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί η αποκάλυψη ότι ήδη από το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν σπεύσει να υπογράψουν διμερή συμφωνία που διευκολύνει ακριβώς αυτές τις πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οπως αποκάλυψε την Τρίτη ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης στον «Ελεύθερο Τύπο», έπειτα από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τη Βενεζουέλα για να ρυθμιστούν οι διμερείς επισκέψεις αεροσκαφών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 10 Ιουνίου 2015 το οποίο κωδικοποιεί τις νέες ρυθμίσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι παλαιότερα δεν υπήρχε ανάλογη συμφωνία, οπότε ήταν αναγκαίο να γίνονται οι απαραίτητες διατυπώσεις πριν από την άφιξη του αεροσκάφους.

Για λόγους που δεν είναι γνωστοί, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η πρόβλεψη ότι θα αυξηθούν οι πτήσεις και ελήφθη πολιτική απόφαση να διευκολυνθούν οι διαδικασίες.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, προσθέτει το δημοσίευμα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με την ΕΥΠ και την κυβέρνηση.

Από το 2015  τουλάχιστον πέντε κυβερνητικές πτήσεις από τη Βενεζουέλα έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστοί οι λόγοι και οι επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος με αριθμό YV 2486 είχε έλθει και άλλες φορές στην Αθήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...