419
Το Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA στο «Ελ. Βενιζέλος» | Screenshot/Youtube

Γιατί προσγειώθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 21:57
Το Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA στο «Ελ. Βενιζέλος»
|Screenshot/Youtube

Γιατί προσγειώθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 21:57

Μυστήριο παραμένει η υπόθεση της προσγείωσης του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο «Ελ. Βενιζέλος», το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν είχαν δεχτεί να προσγειωθεί σε δικά τους αεροδρόμια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Το αεροσκάφος, ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου  από το Καράκας.

Την ίδια ημέρα, το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την απειλή του πιλότου ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

Δύο ημέρες μετά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει. Τελικά, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι, προσγειώθηκε στην Αθήνα. Αρχικά ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου τέσσερις ώρες και απογειώθηκε στις 18:00.

Το πλήρωμά του φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση.

Ανακοίνωση της ΝΔ

Απαντήσεις για το θέμα, ζήτησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και παρέμεινε στην Αθήνα για τέσσερις ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Τι απαντά το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το γεγονός, μετά την οξεία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Με άτυπη ανακοίνωσή του, το Μαξίμου επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε όντως στο Ελ. Βενιζέλος το περασμένο Σάββατο.

Στο non paper που εξέδωσε το Μαξίμου, υποστηρίζει ότι σκοπός του αεροσκάφους του Μαδούρο, ήταν ο ανεφοδιασμός και τα υπόλοιπα «θεωρίες συνωμοσίας».

Επιτίθεται δε στον ΣΚΑΪ και στη ΝΔ, που ζήτησε απαντήσεις επί του θέματος.

Το non paper

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτεμης Σώρρας. 

Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. 

Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...