180
(φωτ. αρχείου) | Menelaos Myrillas / SOOC

Θρίλερ με τη σύλληψη ρώσου επιχειρηματία στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 08:59
(φωτ. αρχείου)
| Menelaos Myrillas / SOOC

Θρίλερ με τη σύλληψη ρώσου επιχειρηματία στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 08:59

Μυστήριο καλύπτει τη σύλληψη ενός ρώσου επιχειρηματία στον ενεργειακό τομέα την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε κατόπιν αιτήματος των ουκρανικών Αρχών.

Ο επιχειρηματίας, που ονομάζεται  Γεβγένι Καλίνιν και είναι 52 ετών, κρατείται στον Κορυδαλλό.

Το TASS επικαλείται τον Γιάννη Ραχιώτη, δικηγόρο του Καλίνιν, ο οποίος επισκέφθηκε τον εντολέα του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι η σύλληψη είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και αναμένει εξηγήσεις από τις ελληνικές Αρχές.

Ο κ. Ραχιώτης εξήγησε ότι ο πελάτης του έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη για επαγγελματικό ταξίδι και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή, ο εισαγγελέας τον έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να λάβει το αίτημα της Ουκρανίας για έκδοση.

Ο συνήγορος του επιχειρηματία είπε ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη και στοχευμένη ενάντια στη Ρωσία.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργαζόταν με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας. Η τελευταία επίσκεψή του ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων.

Από τις ουκρανικές Αρχές φέρεται να κατηγορείται ότι εργαζόταν σε εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρώην ουκρανού προέδρου Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...