243
Εργαζόμενες σε εταιρεία ρούχων στη Σλοβακία ετοιμάζουν μάσκες | Reuters

Η Κίνα ανταποδίδει την αλληλεγγύη της Ευρώπης – Στέλνει εκατ. μάσκες και κιτ για τεστ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 14:44
Εργαζόμενες σε εταιρεία ρούχων στη Σλοβακία ετοιμάζουν μάσκες
|Reuters

Η Κίνα ανταποδίδει την αλληλεγγύη της Ευρώπης – Στέλνει εκατ. μάσκες και κιτ για τεστ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 14:44

Πώς αλλάζουν οι καιροί… Τον Ιανουάριο η Κίνα εξέπεμψε SOS στην Ευρώπη για βοήθεια σε ιατρικό υλικό και η ΕΕ ανταποκρίθηκε, αποστέλλοντας 50 τόνους.

Ηταν οι μέρες που ο κορονοϊός θέριζε μόνο στη μακρινή ασιατική χώρα.

Δύο μήνες αργότερα, η Γηραιά Ηπειρος έχει ξεπεράσει σε νεκρούς όχι μόνο την Κίνα, αλλά όλη την Ασία και ήρθε η σειρά της ΕΕ να ζητήσει τη βοήθεια των Κινέζων -οι οποίοι μάλιστα τον πρώτο καιρό που ξέσπασε η επιδημία, έτυχαν ρατσιστικής αντιμετώπισης σε άλλες χώρες.

Τώρα, η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει άμεσα στην Ευρώπη 200.000 μάσκες τύπου 95, δύο εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και 50.000 χιλιάδες κιτς για τεστ κορονοϊού.

Γραμμή παραγωγής μασκών στην Κίνα

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

«Η Κίνα δεν ξέχασε ότι τον Ιανουάριο, όταν ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας, η ΕΕ βοήθησε. Δωρίσαμε πάνω από 50 τόνους προστατευτικού εξοπλισμού. Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας και χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό. Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής αλλά αυτό χρειάζεται μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ, χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κίνας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτήν», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας φροντίζουν γι αυτό.

Η Κίνα έχει ήδη προσφέρει μάσκες σε χώρες που τις έχουν ανάγκη όπως η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα, που παρέλαβε 50.000 κομμάτια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...