280
|

Η Κεραμέως στη Σακελλαροπούλου με ατζέντα για τα ΑΕΙ και τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 15:01

Η Κεραμέως στη Σακελλαροπούλου με ατζέντα για τα ΑΕΙ και τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 15:01

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου διέβη την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, για να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ενημέρωση αφορούσε το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Η κυρία Κεραμέως παρουσίασε, επίσης, στην κυρία Σακελλαροπούλου τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός δήλωσε:

«Συνάντησα σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου, με σκοπό να την ενημερώσω για δύο θέματα.

Πρώτον, για το νομοσχέδιο που υποβάλαμε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το οποίο αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Δεύτερον, για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών εν μέσω πανδημίας και τις άοκνες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την όσο πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές ενδιαφέρον της για την Παιδεία, η ποιότητα της οποίας καθορίζει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας μας».

H ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυρία Κεραμέως έγινε μία ημέρα μετά τη σύσκεψη που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις, πολλοί εκ των οποίων εξέφρασαν και πάλι τη διαφωνία τους για την Αστυνομία των Πανεπιστημίων.

Οσον αφορά την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, η κυρία Κεραμέως είπε ότι προσδοκία του υπουργείου είναι να υπάρξει μια συζήτηση με την επιτροπή των επιστημόνων εντός της εβδομάδας, ώστε να έχουν την εισήγησή τους και έπειτα η κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραπέμπεται όχι για την επόμενη εβδομάδα, αλλά για την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.