328
Υψηλή επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Κι αυτό δεν θα είναι ανώδυνο, σύμφωνα με τον Αντονι Φάουτσι | REUTERS/Kevin Mohatt

Φάουτσι: «Η Ημέρα των Ευχαριστιών θα φέρει αναζωπύρωση»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:51
Υψηλή επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Κι αυτό δεν θα είναι ανώδυνο, σύμφωνα με τον Αντονι Φάουτσι
|REUTERS/Kevin Mohatt

Φάουτσι: «Η Ημέρα των Ευχαριστιών θα φέρει αναζωπύρωση»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:51

Οι μαζικές εορταστικές μετακινήσεις, που πιθανόν έπαιξαν τον ρόλο τους στην αρχή της πανδημίας στην Κίνα, ίσως επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση στις ΗΠΑ μετά την εορτή των Ευχαριστιών την περασμένη εβδομάδα.

Εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδευσαν στις εστίες τους, ή και από τη μία Πολιτεία στην άλλη, για το πατροπαράδοτο γεύμα που γίνεται σε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Και ενώ οι μάσκες ήταν λίγο-πολύ υποχρεωτικές για το ταξίδι, δεν θα μπορούσαν να είναι γύρω από το τραπέζι. Με άλλα λόγια, ιδανικό έδαφος για τη διασπορά του κορονοϊού.

«Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα δούμε νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς», προειδοποίησε σε δηλώσεις του στο ABC  ο δρ. Αντονι Φάουτσι, διευθυντής του CDC. Μία αντίστοιχη αναζωπύρωση είχε παρατηρηθεί στα τέλη Μαΐου, μετά το τριήμερο (Σαββατοκύριακο και Δευτέρα) της Memorial Day, σημειώνει ο Monde.

Σκηνές σαν αυτή επαναλήφθηκαν εκατομμύρια φορές για την Ημέρα των Ευχαριστιών και όχι πάντα με προφυλάξεις / REUTERS/Kevin Mohatt

Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι ταξίδεψαν αεροπορικώς εντός των ΗΠΑ την παραμονή της Γιορτής των Ευχαριστιών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο (ήδη περισσότερους από 266.000), οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Παρασκευή το φράγμα των 13 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε 46 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Νεβάδα, το Οχάιο, η Πενσυλβάνια, σύμφωνα με στοιχεία της Washington Post. Στην συγκυρία αυτή, ο δρ Φάουτσι εξήγησε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση των συστάσεων για αποφυγή των μετακινήσεων ή των περιοριστικών μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα.

«Κλείστε τα μπαρ και κρατήστε ανοικτά τα σχολεία», συμβούλευσε ο Φάουτσι, ο οποίος ωστόσο ενθαρρύνει τους συμπολίτες του λέγοντας ότι ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ήδη από τον Δεκέμβριο για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «η διαδικασία ανάπτυξης αυτού του εμβολίου έχει γίνει με επιστημονική αυστηρότητα. Η ασφάλεια δεν έχει διακυβευτεί», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...