251
Τα φιαλίδια της Moderna που, αν εγκριθούν, αναμένεται να βάλουν τέλος στην πανδημία | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Αίτημα για κυκλοφορία εμβολίου για τον κορονοϊό καταθέτει και η Moderna

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 14:38
Τα φιαλίδια της Moderna που, αν εγκριθούν, αναμένεται να βάλουν τέλος στην πανδημία
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Αίτημα για κυκλοφορία εμβολίου για τον κορονοϊό καταθέτει και η Moderna

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 14:38

Αίτηση επείγουσας έγκρισης αναμένεται να υποβάλει η φαρμακευτική εταιρεία τη Δευτέρα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό που καταθέτει αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, όπως υπογραμμίζει το Politico.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία για την τελική κλινική δοκιμή, όπου συμμετείχαν 30.000 εθελοντές, το εμβόλιο κατέδειξε 94,1% αποτελεσματικότητα.

Το πιο ενθαρρυντικό από όλα, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, ήταν ότι το εμβόλιο απέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι η θετική προκαταρκτική ανάλυση «επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη μόλυνση από Covid-19 με 94,1%. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτων».

«Τα κύρια αποτελέσματα της ανάλυσης που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν τα δεδομένα που αναφέρθηκαν στην ενδιάμεση ανάλυση και δείχνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19» επιβεβαιώνει από την πλευρά της Aζρα Γκάνι, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Imperial College του Λονδίνου.

«Τα αποτελέσματα έχουν ελεγχθεί σε διαφορετικούς πληθυσμούς και αναφέρονται ως συνεπή σε διαφορετικές υποομάδες, αν και πρέπει να περιμένουμε τις περαιτέρω πληροφορίες από το επιστημονικό άρθρο που ετοιμάζεται», συμπλήρωσε η ίδια.

Εκτός της αίτησης προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για υπό όρους έγκριση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει την κυλιόμενη εξέταση των στοιχείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...