448
|

Η Horwath HTL διάυλος επενδυτών – τουριστικών έργων στην Ελλάδα

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:49

Η Horwath HTL διάυλος επενδυτών – τουριστικών έργων στην Ελλάδα

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:49

Το έντονο διερευνητικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα, η σύνδεση με developers και operators, αλλά και η αναζήτηση των εγχώριων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για οικονομική διέξοδο μέσω νέας διαχείρισης, είναι η αιχμή για την είσοδο της Horwath HTL στη χώρα.

Η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στον τουρισμό, μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και προτείνει ξενοδοχειακά πρότζεκτ σε γαλλικό fund το οποίο θέλει να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για υφιστάμενα ή και νέα έργα σε παραδοσιακούς παραθεριστικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Αττκή).

Το συγκεκριμένο fund διαχειρίζεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ παγκοσμίως και αναζητά τουριστικά ακίνητα σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι κυρίως από Ευρωπαϊκή Ενωση και Ρωσία, σημειώνει ο Ξενοφών Πετρόπουλος, διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Horwath HTL, επισημαίνοντας ακόμα την τάση για ανάπτυξη πολυτελών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων. Πέρα από το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, παρατηρείται και η διάθεση από μικρομεσαίες μονάδες της χώρας να βελτιώσουν τα μεγέθη και την απόδοσή τους.

Στους πέντε μήνες λειτουργίας της στη χώρα, η εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων, μεταξύ των οποίων είναι δύο επενδύσεις στην Κρήτη 90 εκατ. ευρώ και 300 εκατ. ευρώ, καθώς και μια μικρότερη μονάδα στη Λακωνία.

Παράλληλα ανέλαβε για λογαριασμό αμερικανικού ομίλου, ο οποίος είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για το Ελληνικό, την ανάλυση για την άδεια καζίνο σε συνδυασμό με τουριστικές και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι η Horwath HTL, διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον τουρισμό, με 46 γραφεία σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα δραστηριοποιείται αποκλειστικά μέσω του δικτύου της ΣΟΛ Crowe. Εχοντας υλοποιήσει πάνω από 20.000 έργα, αποτελεί την προτιμητέα επιλογή από εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επιθυμούν να επενδύσουν και αναπτυχθούν στον τουρισμό. Μέσω της ΣΟΛ Crowe, ηγέτιδας στον τομέα των ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εταιρεία θα αναπτύξει όλο το εύρος των υπηρεσιών της, με βασικές από αυτές, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη στρατηγική συμβουλευτική.

«Αναγνωρίζοντας το μέγεθος του ελληνικού τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας, είμαστε η μοναδική συμβουλευτική εταιρεία που δημιουργεί εξειδικευμένη ομάδα τουρισμού. Ενισχύοντας την φαρέτρα μας με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Horwath HTL είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε για ακόμα μια φορά την διαφορά», ανάφερε ο Χαρίλαος Φαλτσέτας, επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της ΣΟΛ Crowe. Ο ίδιος σημείωσε την ανάγκη και του δημόσιου τομέα για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο στον τουρισμό, ειδικά στην ανάπτυξη προορισμών.

Στο περιθώριο του International Hotel Investment Forum (IHIF), η Horwath HTL θα παρουσιάσει την πανευρωπαϊκή μελέτη για τις διεθνείς αλυσίδες, με στοιχεία και για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο δε της έναρξης της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, χορηγεί τα βραβεία Greek Hospitality Awards 2019, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Φεβρουαρίου, στo Athenaeum InterContinental.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...