273
Το εμβληματικό Χίλτον περνά στους ιδιοκτήτες του Costa Navarino | Theodore Manolopoulos / SOOC

H ΤΕΜΕΣ ιδιοκτήτρια του Ηilton Αθηνών – φεύγει ο Ομιλος Dogus

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:38
Το εμβληματικό Χίλτον περνά στους ιδιοκτήτες του Costa Navarino
| Theodore Manolopoulos / SOOC

H ΤΕΜΕΣ ιδιοκτήτρια του Ηilton Αθηνών – φεύγει ο Ομιλος Dogus

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:38

Στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ, της εταιρείας που μεταξύ άλλων έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, πέρασε το ξενοδοχείο Hilton.

Η ΤΕΜΕΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, ο Ομιλος Dogus, αποχωρεί από το σχήμα, αφού το ποσοστό 49% που κατείχε η θυγατρική του, η D Hospitality B.V., πέρασε σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Ομιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Ο Ομιλος Olayan ιδρύθηκε το 1947 και είναι μια ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.
Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή της η TEMEΣ, σημειώνει την εξαιρετική συνεργασία με τον Ομιλο Dogus, η οποία έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

Ο Ομιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. H Costa Navarino αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...