315
Ο Δημήτρης Τσιόδρας επιστρέφει στο πρωθυπουργικό μέγαρο ύστερα από τη θητεία του επί Λουκά Παπαδήμου | SOOC

Η επιστροφή του Δημήτρη Τσιόδρα στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 15:31
Ο Δημήτρης Τσιόδρας επιστρέφει στο πρωθυπουργικό μέγαρο ύστερα από τη θητεία του επί Λουκά Παπαδήμου
|SOOC

Η επιστροφή του Δημήτρη Τσιόδρα στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 15:31

Την ομάδα επικοινωνίας του Μαξίμου, ανακοίνωσε το γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού το μεσημέρι της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιόδρα να αναλαμβάνει το κρίσιμο πόστο της διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχήματος.

Οπως ανακοινώθηκε, εε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο κ. Τσιόδρας, ενώ αναπληρωτές διευθυντές του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης.

Είναι μια επιστροφή του κ. Τσιόδρα στο πρωθυπουργικό μέγαρο καθώς το 2011-2012 είχε αναλάβει την ίδια θέση, διευθυντής γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού επί Λουκά Παπαδήμου. Επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ο κ. Τσιόδρας είχε αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αργότερα επέστρεψε στη δημοσιογραφία και έπειτα ασχολήθηκε με το Ποτάμι, του οποίου είχε αναλάβει εκπρόσωπος, προτού παραιτηθεί για δοκιμάσει την τύχη του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου (κατετάγη τρίτος επιλαχών στην Α’ Αθηνών).

Ο κ. Παπαστάθης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατέχει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Θεωρία από το London School of Economics (LSE). Έχει εργαστεί ως οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα» (2005-2017) και «Πρώτο Θέμα» (2017-2018) και ως αρθρογράφος στο Protagon. Μεταξύ άλλων, την περίοδο 2012-2017, παρουσίαζε καθημερινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM». Από τον Σεπτέμβριο του 2018 εντάχθηκε στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και είχε αναλάβει τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ξένο Τύπο.

Ο κ. Ευθυμίου γεννήθηκε στην Αρτα το 1978. Εχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ, μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο ΕΚΠΑ στα αντικείμενα «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων», «Μετάφραση και Πολιτική Σκέψη» και «Οικονομική Κρίση και Προοπτικές», ενώ ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό «Communication Strategy and Content Management» στο Danube University Krems (DUK). Επί 19 χρόνια εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, τα 15 από αυτά ως πολιτικός συντάκτης, έχοντας περάσει από το οικονομικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε εφημερίδες, όπως στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Ελευθερία του Τύπου», αλλά και στο ειδησεογραφικό site newpost.gr.