179
Εικόνα γνωστή μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων | φωτ. αρχείου

Η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε για πρώτη φορά και στην ΑΣΟΕΕ – τρεις συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 15:51
Εικόνα γνωστή μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων
|φωτ. αρχείου

Η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε για πρώτη φορά και στην ΑΣΟΕΕ – τρεις συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 15:51

Μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (εδώ), η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στο πλαίσιο συντονισμένης επιχειρήσης κατά της διακίνησης – εμπορίας λαθραίων τσιγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου τρεις αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.457 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Είχε προηγηθεί έρευνα κατά την οποία ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία των λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Στη επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Είχε προηγηθεί ανάλογη επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων με στόχο εμπόρους ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων κατά την οποία προσήχθησαν συνολικά 22 άτομα (19 αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί), εκ των οποίων συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...