186
/ | ΙΝΤΙΜΕnews

Γυναικεία υπόθεση η ηγεσία του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 16:40
/
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γυναικεία υπόθεση η ηγεσία του Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 16:40

Τρεις γυναίκες αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου προτάθηκαν την Πέμπτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στο υπουργικό συμβούλιο, για τη θέση  του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Από τη λίστα με τους έξι υποψηφίους που έστειλε στη Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης,  πλειοψήφησαν κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία, οι αντιπρόεδροι σήμερα του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι και η αρχαιότερη στο Σώμα, μετά την ακρόασή της έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Οι συνυποψήφιες της κυρίας Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, δεν προσήλθαν σε ακρόαση στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά απέστειλαν επιστολές όπου εξηγούσαν ότι αιτία της άρνησής τους είναι ότι ενώ είχαν επιλεγεί από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι τοποθετήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Εάν η γνωμοδότηση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής γίνει αποδεκτή από το υπουργικό συμβούλιο, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες κρίσεις των ανωτάτων δικαστών, την ηγεσία του Αρείου Πάγου θα αναλάβει η Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...