204
Ο Τζο Μπάιντεν κατά το debate που είχε την Κυριακή με τον Μπέρνι Σάντερς | REUTERS/Kevin Lamarque

Γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρο θα ορίσει ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 08:14
Ο Τζο Μπάιντεν κατά το debate που είχε την Κυριακή με τον Μπέρνι Σάντερς
|REUTERS/Kevin Lamarque

Γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρο θα ορίσει ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 08:14

Ο Τζο Μπάιντεν, το φαβορί πλέον στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, δεσμεύτηκε να επιλέξει μια γυναίκα ως υποψήφια για την αντιπροεδρία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πολλές γυναίκες έχουν τα προσόντα για να γίνουν πρόεδροι στο μέλλον. Θα όριζα μια γυναίκα ως αντιπρόεδρο», δήλωσε κατά τη διάρκεια debate με τον αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς.

Αλλά και ο Σάντερς διαβεβαίωσε πως θα επέλεγε «κατά πάσα πιθανότητα» μια γυναίκα για αντιπρόεδρό του. «Για μένα, το θέμα δεν είναι μόνο να επιλεγεί μια γυναίκα, το θέμα είναι να επιλεγεί μια προοδευτική γυναίκα», δήλωσε υπογραμμίζοντας την «ισχυρή πρόθεσή του» να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να δεσμευθεί τόσο κατηγορηματικά όσο ο Τζο Μπάιντεν.

Έξι γυναίκες ήταν αρχικά υποψήφιες για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όμως η κούρσα έχει πλέον μετατραπεί σε μια μονομαχία μεταξύ αυτών των δύο ανδρών. Η βουλευτής της Χαβάης Τούλσι Γκάμπαρντ παραμένει στην κούρσα, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει.

Τα ονόματα της γερουσιαστού Κάμαλα Χάρις, η οποία εγκατέλειψε την κούρσα για το χρίσμα τον Φεβρουάριο και της  γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν, είναι μεταξύ αυτών που επανέρχονται συχνότερα για την αντιπροεδρία υπό τον Μπάιντεν.

Παραδοσιακά οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές ανακοινώνουν τον εκλεκτό τους για την αντιπροεδρία γύρω στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...