304
Εστιάτορες και ξενοδόχοι έβαλαν άδειες καρέκλες σε πλατεία της Δρέσδης υπενθυμίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους | Reuters

Γκερντ Μίλερ: Διακοπές εκτός Γερμανίας το καλοκαίρι μόνο στη Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 17:46
Εστιάτορες και ξενοδόχοι έβαλαν άδειες καρέκλες σε πλατεία της Δρέσδης υπενθυμίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους
|Reuters

Γκερντ Μίλερ: Διακοπές εκτός Γερμανίας το καλοκαίρι μόνο στη Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 17:46

Αν κάποιος μπορεί να κάνει διακοπές εκτός Γερμανίας, το καλοκαίρι του… κορονοϊού, τότε θα είναι στη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Γκερντ Μίλερ, στέλνοντας έτσι ένα θετικό για την Ελλάδα μήνυμα.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει πιθανότητα για διακοπές στην Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Αφρικής», δήλωσε ο Μίλερ και σημείωσε ότι για χώρες όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό έσοδο. Προκειμένου όμως να επιτραπούν τα ταξίδια στην περιοχή, θα πρέπει, διευκρίνισε, να ισχύουν οι ίδιοι όροι υγιεινής, που ισχύουν και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, δήλωσε πως είναι απίθανο το φετινό καλοκαίρι να είναι μια «κανονική» περίοδος διακοπών.

«Μια κανονική περίοδος διακοπών, με γεμάτα παραλιακά μπαρ και καλύβες στα βουνά δεν μπορεί να υπάρξει. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», τόνισε ο Μάας έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του από την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν για το θέμα.

Ο γερμανός υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο τα σύνορα να ανοίξουν πριν από το καλοκαίρι και να καταστούν εφικτά κάποια τουριστικά ταξίδια, με νέους περιορισμούς και μέτρα ασφαλείας. «Είναι ωστόσο δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη», διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ισχύουν σε πολλές χώρες αρκετοί περιορισμοί, οι οποίοι «δεν αποτελούν ασφαλώς καλή προϋπόθεση για ξεκούραστες διακοπές».

Στην Γερμανία βρίσκεται σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου ταξιδιωτική οδηγία για όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Η κατάσταση αναμένεται να επανεκτιμηθεί στο τέλος Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, επέκρινε τους αξιωματούχους που «ξεγράφουν» με δηλώσεις τους τις φετινές διακοπές ή τουλάχιστον τις διακοπές στο εξωτερικό και ζήτησε να δοθούν θετικά μηνύματα για τον τουρισμό, λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψιν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. «Χρειάζεται μια διαφορετική συζήτηση και όχι ένα ρέκβιεμ», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Γερμανία εκτιμάται ότι περίπου 70.000 ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλούνται ήδη με χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News