447
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη αφού είχε μαχαιρώσει όποιο παιδί βρέθηκε μπροστά του | Reuters

Γαλλία: Ανδρας εισέβαλε σε παιδική χαρά και μαχαίρωσε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 12:06
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2023 16:35
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη αφού είχε μαχαιρώσει όποιο παιδί βρέθηκε μπροστά του
|Reuters

Γαλλία: Ανδρας εισέβαλε σε παιδική χαρά και μαχαίρωσε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 12:06
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2023 16:35

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική πόλη Ανεσί, στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων, όταν ένας άνδρας εισέβαλε σε παιδική χαρά και μαχαίρωσε παιδιά.

Οπως μεταδίδει το BFMTV, τα παιδιά είναι ηλικίας περίπου τριών ετών.

Σύμφωνα με το AFP, που επικαλείται πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, οι τραυματίες είναι πέντε, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένας ενήλικας. Τα δύο παιδιά και ο ενήλικας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος φορούσε τουρμπάνι, έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με το BFMTV, ο συλληφθείς φέρεται να είναι Σύρος αιτών άσυλο στη Γαλλία ενώ σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου φαίνεται να τριγυρνά με ένα μαχαίρι στα χέρια ενώ ορισμένοι τον ακολουθούν προσπαθώντας να τον σταματήσουν.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αντουάν Αρμάν, χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια», προσθέτοντας πως η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων στο BFMTV, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν μεταβαίνει επιτόπου.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο France Bleu, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης είχε εμφανιστεί στην περιοχή εδώ και δύο μήνες. «Αυτός ο άνδρας βρισκόταν σίγουρα στο Pâquier εδώ και περίπου δύο μήνες. Ήταν εκεί κάθε πρωί, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και όλοι τον είχαν εντοπίσει επειδή ήταν ολομόναχος», δήλωσε μάρτυρας του περιστατικού στο τοπικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με το BFM, δεν έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 32χρονος άνδρας (γεννηθείς το 1991) είχε δηλώσει ότι είναι «χριστιανός από τη Συρία» στην αίτηση ασύλου που κατέθεσε στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το CNEWS, εισήλθε νόμιμα στη Γαλλία και έκανε αίτηση ασύλου στην Ofpra (Γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Ανιθαγενών) στη Γκρενόμπλ τον Νοέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο Abdalmasih H. πριν πάει στη Γαλλία βρισκόταν επί 10 χρόνια στη Σουηδία, όπου παντρεύτηκε μια Σουηδή με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τριών ετών σήμερα.

Του χορηγήθηκε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Σουηδία το 2022 και έφτασε στη Γαλλία στα τέλη του περασμένου έτους, όπου υπέβαλε αίτηση. Η αίτησή του στη Γαλλία απορρίφθηκε στις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι χριστιανός από τη Συρία στην αίτησή του για άσυλο, φορούσε χριστιανικό σταυρό τη στιγμή του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...