404
To Κολέγιο Αρθούρος Ρεμπό όπου σημειώθηκε η επίθεση | Google maps

Γαλλία: 14χρονη σε κώμα ύστερα από επίθεση εφήβων έξω από σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 15:54
To Κολέγιο Αρθούρος Ρεμπό όπου σημειώθηκε η επίθεση
|Google maps

Γαλλία: 14χρονη σε κώμα ύστερα από επίθεση εφήβων έξω από σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 15:54

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επείγουσα έρευνα μετά τον βαρύ τραυματισμό ενός 14χρονου κοριτσιού που έπεσε σε κώμα αφού ξυλοκοπήθηκε έξω από το σχολείο της από τρεις εφήβους στη νότια Γαλλία.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα στα προάστια του Μονπελιέ, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον Guardian, έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης γύρω από τα γαλλικά σχολεία. Τις περασμένες εβδομάδες, δεκάδες μηνύματα που απειλούν για επικείμενες επιθέσεις εστάλησαν μέσω του εσωτερικού σχολικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το θύμα, που ονομάζεται Σαμάρα, έχει συνέλθει από το κώμα, αλλά είναι «πολύ σοβαρά τραυματισμένη» μετά την επίθεση, η οποία έγινε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου έξω από το Κολέγιο Αρθούρος Ρεμπό στην περιοχή Λα Μοσόν-Λα Πελάντ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ένα κορίτσι από το ίδιο σχολείο με τη Σαμάρα, επίσης 14 ετών, το οποίο συνελήφθη την Τετάρτη και παραδέχεται ότι χτύπησε το θύμα, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη. Οι άλλοι δύο ανήλικοι συλληφθέντες είναι ηλικίας 14 και 15 ετών.

Η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Νικόλ Μπελουμπέτ διέταξε έρευνα από επιθεωρητές του υπουργείου, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους οκτώ εργάσιμες ημέρες για να διαπιστώσουν τις ακριβείς συνθήκες γύρω από την επίθεση. «Αυτή η έρευνα έχει στόχο τόσο να αποδείξει την πραγματικότητα των γεγονότων όσο και να αποδώσει ευθύνες», είπε η Μπελουμπέτ στο BFMTV, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε στη Σαμάρα την αλήθεια».

Η μητέρα της Σαμάρα, Χασίμπα, είπε στα γαλλικά ΜΜΕ ότι η κόρη της δεχόταν εκφοβισμό από συμμαθήτριά της για δυόμισι χρόνια, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι η συμπεριφορά και τα ρούχα της θεωρήθηκαν αντι-ισλαμικά.

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αυτό το παιδί επιτίθεται συνεχώς στον Σαμαρά, αλλά υπάρχει κάτι. Νομίζω ότι είναι το γεγονός πως η Σαμαρά είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους φοιτητές», είπε στο BFMTV.

Κατηγόρησε τη συγκεκριμένη συμμαθήτρια της κόρης της ως «ενορχηστρωτή» της επίθεσης και υποστήριξε ότι αυτή η μαθήτρια είχε αποβληθεί για δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2023, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στα κοινωνικά δίκτυα καλώντας να τη βιάσουν.

Σε τηλεοπτικά σχόλια ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το κορίτσι, αλλά ζήτησε προσοχή στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. «Σε αυτή τη φάση θα ήμουν επιφυλακτικός και θέλω να αποδειχτεί η πλήρης αλήθεια σε ηρεμία και στη συνέχεια να βγουν τα συμπεράσματα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...