429
Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν το φορτηγό | ABC AFFILIATE KSAT via REUTERS

Φρίκη στο Σαν Αντόνιο: 50 μετανάστες νεκροί σε καρότσα φορτηγού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 06:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/06/2022 17:10
Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν το φορτηγό
|ABC AFFILIATE KSAT via REUTERS

Φρίκη στο Σαν Αντόνιο: 50 μετανάστες νεκροί σε καρότσα φορτηγού

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 06:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/06/2022 17:10

O Ρον Νίρενμπεργκ, δήμαρχος του Σαν Αντόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Τέξας, έκανε λόγο για «φρικτή ανθρώπινη τραγωδία»: τουλάχιστον 50 άνθρωποι, παράτυποι μετανάστες όπως φαίνεται, βρήκαν εφιαλτικό θάνατο στο εσωτερικό της καρότσας ενός ρυμουλκούμενου φορτηγού —έξω η θερμοκρασία υπό σκιάν άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KSAT του Σαν Αντόνιο μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, τις οποίες απέφυγε να κατονομάσει, ότι στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν τουλάχιστον 46 πτώματα.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο δίπλα σε σιδηροτροχιές σε απομονωμένη περιοχή στα νότια όρια της πόλης, η οποία βρίσκεται 250 χλμ. βόρεια από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο, Μπιλ ΜακΜάνους, οι αρχές ειδοποιήθηκαν αργά το απόγευμα όταν ένας εργάτης, που δούλευε σε κοντινό κτίριο, άκουσε μια φωνή που καλούσε σε βοήθεια. Ο εργάτης βρήκε το φορτηγό με τις πόρτες μισάνοιχτες και είδε πολλούς ανθρώπους νεκρούς. Αλλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με θερμοπληξία.

«Είναι τραγικό», είπε ο δήμαρχος Ρον Νίρενμπεργκ. «Ως τώρα –από όσα ξέρουμε– υπάρχουν 46 άνθρωποι που δεν είναι πια μαζί μας (αργότερα ο αριθμός ανέβηκε στους 50). Που είχαν οικογένειες, που πιθανότατα αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή. Και υπάρχουν άλλοι 16 (12) άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με το CNN, o αρχηγός Μπιλ ΜακΜάνους ανέφερε ότι για το περιστατικό κρατούνται τρία άτομα.

Περίπου 60 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και όπως ανέφερε ο Τσαρλ Χουντ, αρχηγός της Πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο, όλοι έλαβαν υποστήριξη από ψυχολόγο.

«Υποτίθεται ότι όταν σπεύδουμε σε ένα φορτηγό, δεν περιμένουμε να ανοίξουμε την καρότσα και να βρούμε δεκάδες νεκρούς» εξήγησε ο αρχηγός Χουντ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί διέθεταν νερό, ούτε ότι λειτουργούσε ο κλιματισμός στην νταλίκα.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς» των θυμάτων, είπε ο μεξικανός πρόεδρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρδ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι ταυτοποιήθηκαν ορισμένα από τα θύματα: 22 Μεξικάνοι, επτά από τη Γουατεμάλα και δύο από την Ονδούρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους υπόλοιπους νεκρούς.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) των ΗΠΑ ανέφερε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα για διακίνηση ανθρώπων, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον στις 12 Ιουλίου και ένα βασικό θέμα των συνομιλιών τους θα είναι το Μεταναστευτικό.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανέφερε ότι «παρακολουθεί στενά τις φρικτές ειδήσεις» που φτάνουν από το Τέξας. Η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιερ, είπε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...