193
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ενα κιτρινωπό νέφος υψώθηκε στον αέρα και όλοι έτρεξαν να καλυφθούν | Twitter

Ιορδανία: Δέκα νεκροί και 251 τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 22:48
Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ενα κιτρινωπό νέφος υψώθηκε στον αέρα και όλοι έτρεξαν να καλυφθούν
|Twitter

Ιορδανία: Δέκα νεκροί και 251 τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 22:48

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 251 τραυματίστηκαν στην Ιορδανία τη Δευτέρα, όταν διέρρευσε αέριο χλώριο από μια δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι της Ακαμπα.

Η διαρροή προκλήθηκε όταν μια δεξαμενή που περιείχε 25 τόνους αερίου χλωρίου, η οποία επρόκειτο να εξαχθεί στο Τζιμπουτί, έπεσε κατά τη μεταφορά της σε πλοίο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης στο Twitter, διακρίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπάει στο κατάστρωμα του πλοίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ενα κιτρινωπό νέφος υψώθηκε στον αέρα και όλοι έτρεξαν να καλυφθούν.

Οι τοπικές Αρχές έσπευσαν να ζητήσουν από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα.

Το βράδυ της Δευτέρας η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι ειδικοί εξακολουθούσαν να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, στην Ακαμπα έχουν σταλεί αεροπλάνα για να παραλάβουν όσους ενδεχομένως χρειαστεί να φύγουν από την πόλη.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ Αλ Χασάουνεχ έφτασε στην Ακαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συγκρότησε μια ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει να διερευνήσει το δυστύχημα, όπως έγινε γνωστό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...