260
Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε πρόσφατη ομιλία του, στην τουρκική βουλή | REUTERS/Florion Goga

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να θωρακιστεί αφού το κάνει η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:10
Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε πρόσφατη ομιλία του, στην τουρκική βουλή
|REUTERS/Florion Goga

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να θωρακιστεί αφού το κάνει η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:10

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε» γιατί η Ελλάδα «αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία και άλλες χώρες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει διάφορους «υπολογισμούς» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και προχωρεί σε αγορές από τη Γαλλία, άρα και η Τουρκία πρέπει να ενισχυθεί με τα δικά της μέσα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στην kathimerini.gr.

«H Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε. Διότι στην περιοχή μας, σε διάφορα μέρη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα, η οποία αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία κι από άλλες χώρες», είπε ο Ερντογάν.

«Εμείς είμαστε σε μια προσπάθεια να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον αγωγό EastMed, μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ελλάδα και την ηπειρωτική Ευρώπη, τον οποίο «πάγωσαν» οι ΗΠΑ, ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για σχέδιο της Ελλάδας και της Κύπρου με πολιτική σκοπιμότητα που «είχαν στόχο να μας αποκλείσουν. Χαίρομαι που οι ΗΠΑ είδαν την πραγματικότητα».

Είπε ακόμα, ότι, «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να πετύχει κανένα τοπικό σχέδιο που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία. Αυτό το βλέπουμε στη γεωγραφία μας και το δηλώσαμε ξεκάθαρα. Το σχέδιο του αγωγού EastMed δεν είχε οικονομική και τεχνική βιωσιμότητα, είχε εμφανιστεί από το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για λόγους πολιτικούς σκοπιμότητας. Ηταν ένα κενό σχέδιο το οποίο είχε τον αποκλεισμό της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”. Είναι ευχάριστο που οι ΗΠΑ επιτέλους είδαν αυτή την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...