273
Μπαράζ απεργιακών συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στην Αθήνα | INTIMEnews

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών – Σήμερα η ψηφοφορία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:00
Μπαράζ απεργιακών συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στην Αθήνα
|INTIMEnews

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών – Σήμερα η ψηφοφορία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:00

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για την οποία ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας έχει καταστήσει σαφές ότι θα είναι ονομαστική, προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις διατάξεις που, κατά την κυβέρνηση, είναι προδήλως θετικές για τους εργαζόμενους.

Παρά τη σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Αν και η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «φερετζέ», «για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα υπάρξει θετική στάση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια σειρά άρθρων αυτών των κεφαλαίων του νομοσχεδίου.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τα άρθρα που βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες, οι παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο, ζητήματα τα οποία συναντούν μέτωπο αντίδρασης από την αντιπολίτευση.

Σήμερα επίσης κορυφώνονται και οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου, με διπλή συγκέντρωση από τα συνδικαλιστικά σωματεία στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10.30 στο Σύνταγμα, ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο ίδιο μέρος στις 17.00.

Επίσης, διπλή συγκέντρωση γίνεται από ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, που καλούν τα μέλη τους στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και ξανά στις 18.00, στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος, συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10.00, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...