207
| Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστρέφουν οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 08:51
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστρέφουν οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 08:51

Ενα νέο κύμα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει την χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή, προβλέπει το meteo.gr.

Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονα και κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Σήμερα Πέμπτη, κατά το πρώτο μισό της ημέρας, θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κέρκυρα.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδα, αποκτώντας έντονο χαρακτήρα, ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από αργά το βράδυ το μέτωπο των καταιγίδων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα εντοπίζονται σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...