195
Στην Ελλάδα οι υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν τους λουόμενους στις παραλίες μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου | SOOC

Ο πιο ζεστός στην Ιστορία ήταν ο φετινός Οκτώβριος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 20:41
Στην Ελλάδα οι υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν τους λουόμενους στις παραλίες μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου
|SOOC

Ο πιο ζεστός στην Ιστορία ήταν ο φετινός Οκτώβριος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 20:41

Ο πιο θερμός μήνας σε όλο τον κόσμο ήταν ο Οκτώβριος του 2019 και μάλιστα είχε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή υπηρεσία «Copernicus», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ρεκόρ.

Ο φετινός Οκτώβριος ήταν 0,63 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας με πολύ μικρή διαφορά (0,01 βαθμό Κελσίου) το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, όμως κατά 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί. Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος παγκοσμίως.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το έτος 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News