333
Ο Δημήτρης Καρακώστας | nafpaktianews.gr

Εύγε Μητσοτάκη στον μαθητή που αρίστευσε στις Πανελλαδικές ενώ είχε χάσει τους γονείς του

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2021, 14:43
Ο Δημήτρης Καρακώστας
|nafpaktianews.gr

Εύγε Μητσοτάκη στον μαθητή που αρίστευσε στις Πανελλαδικές ενώ είχε χάσει τους γονείς του

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2021, 14:43

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Καρακώστα, μαθητή από τη Ναύπακτο που πέρασε με υψηλή βαθμολογία στο πανεπιστήμιο παρά το ότι είχε χάσει πολύ πρόσφατα και τους δύο γονείς του από κορονοϊό, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Nafpaktianews.gr ανέφερε ότι ο μαθητής δέχθηκε τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού που τού έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία του αλλά και για τη δύναμη ψυχής που επέδειξε.

Και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό πρόσωπο του 18χρονου να επικοινωνήσουν μαζί του, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε σχεδόν 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές και πλέον μπορεί να εισαχθεί στη σχολή της προτίμησής του που είναι η Ιατρική.

Σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα είχε βιώσει την τραγική απώλεια των γονιών του, του Κώστα Καρακώστα, πρώην αντιδημάρχου Ναυπάκτου, 56 ετών, και της Νικολίτσας Μούρτου, καθηγήτριας, 51 ετών, που πέθαναν στο νοσοκομείο του Ρίου χτυπημένοι από τον κορονοϊό. Το ζευγάρι είχε άλλους τρεις γιους, μεγαλύτερους από τον Δημήτρη, που φοιτούν σε πανεπιστήμια.

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο τον μεγάλωσαν οι γονείς του έδωσε τη δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να διαπρέψει στις Πανελλαδικές.

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό. Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο, ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βαδίσω πλέον με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου, τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα».

Πέρυσι, ο Δημήτρης είχε μια μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας για τον ίδιο ήταν ότι επρόκειτο για το μάθημα που δίδασκε η μητέρα του. Την ημέρα των εξετάσεων η συναισθηματική του φόρτιση ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήθελε να δώσει την εξέταση. Πήγε όμως και έγραψε 18,2· στη Φυσική 19,7, στη Βιολογία 19,6 και τα Νέα Ελληνικά 16,8.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...