327
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση | Reuters

Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες από επίθεση ενόπλου στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/12/2019 20:15
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση
|Reuters

Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες από επίθεση ενόπλου στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/12/2019 20:15

Ένας νεκρός αστυνομικός και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του αιματηριού περιστατικού με πυροβολισμούς στη Μόσχα, στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, πρώην KGB.

Οι ρωσικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το RT, κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Μάλιστα, το πρακτορείο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην FSB και μετέδωσε ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχομένως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ κοντά στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

H FSB επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός είναι αστυνομικός.

«Άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ. Υπάρχουν τραυματίες ως αποτέλεσμα του περιστατικού. Ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε και ερευνάται η ταυτότητά του» αναφέρει η ανακοίνωση της FSB.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί, ωστόσο πληροφορίες από ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ κατά του κτηρίου των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η FSB διέψευσε ότι υπήρχαν πολλοί δράστες, πληροφορία που δημοσίευσαν ρωσικά ΜΜΕ, καθώς και ότι ο δράστης εισέβαλε στο κτήριο.

Σύμφωνα με το δίκτυο Baza του Telegram, ο άνδρας φέρεται ότι χρησιμοποίησε όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Νωρίτερα, μία μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή, ενώ σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται αρκετοί άνθρωποι που μοιάζουν με αστυνομικούς και κρατάνε τουφέκια, να τρέχουν σε παρακείμενο δρόμο.

Αστυνομικοί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από χρήστες των social media διακρίνονται οπλισμένοι Ρώσοι αστυνομικοί και επιχειρούν να καλυφθούν από τα πυρά και πολίτες να ουρλιάζουν πανικόβλητοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...