275
Τηλεργασία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από την Πέμπτη στο Δημόσιο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξυπηρέτηση στο Δημόσιο μόνο με ραντεβού – τηλεργασία στο μάξιμουμ και τρία ωράρια προσέλευσης

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:33
Τηλεργασία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από την Πέμπτη στο Δημόσιο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξυπηρέτηση στο Δημόσιο μόνο με ραντεβού – τηλεργασία στο μάξιμουμ και τρία ωράρια προσέλευσης

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:33

Μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και μόνον κατόπιν ραντεβού θα εξυπηρετείται το κοινό από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως υπογράμμισε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων του τρίτου lockdown η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Οπως είπε η γ.γ., από την Πέμπτη τίθεται σε ισχύ υποχρεωτικό πλάνο εργασιών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και το μέτρο της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, ενώ δίνεται δυνατότητα για παροχή εκ περιτροπής εργασίας.

Υποχρεωτική θα είναι η τήρηση τριών ωραρίων προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται κανονικά βεβαίωση κίνησης από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια αυτής.

Παρέχονται, τέλος, διευκολύνσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους γονείς, με τέκνα έως την τάξη της Γ’ Γυμνασίου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται εργασία εξ αποστάσεως ή σε διαφορετικό ωράριο από το προβλεπόμενο.

Η κυρία Χαραλαμπογιάννη ανακοίνωσε, τέλος, την παράταση θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά τα μέτρα για το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα:

Δημόσιες Υπηρεσίες
– Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού
– Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό
– Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου
– Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

Ιδιωτικές επιχειρήσεις – Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό

-Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό

-Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό

-Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...