423
| ΙΝΤΙΜΕnews

Χαρδαλιάς: «Ταξικό» και απορρίφθηκε το μέτρο απαγόρευσης της διαδημοτικής μετακίνησης για άθληση

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 12:15
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χαρδαλιάς: «Ταξικό» και απορρίφθηκε το μέτρο απαγόρευσης της διαδημοτικής μετακίνησης για άθληση

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 12:15

Μία από τις αλλαγές που θα έφερνε το Lockdown 3, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη, συζητήθηκε να είναι ένας «κόφτης» στον κωδικό 6 που στέλνουν οι πολίτες στο 13033, δηλαδή να απαγορευτεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων για άθληση ή βόλτα του κατοικιδίου.

Αυτό μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ως πληροφορία το πρωί της Τετάρτης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει η έξοδος για ατομική άσκηση να γίνεται πλέον μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας και το κυριότερο, ότι δεν θα επιτρέπεται η χρήση οχήματος (ώστε να μεταβεί κάποιος στον χώρο άθλησης).

Ωστόσο όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες των περιοριστικών μέτρων είπε ότι αυτό το μέτρο συζητήθηκε αλλά αξιολογήθηκε και απορρίφθηκε. Οι λόγοι, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ήταν δύο:

Πρώτον, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και, δεύτερον, διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

Μιλώντας εξάλλου στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε ότι επιτρέπεται μεν η διαδημοτική μετακίνηση στην Αττική (αν και όχι σε άλλες περιφερειακές ενότητες) όμως συνέστησε να γίνεται «ορθολογική» χρήση.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Γιώργου Παπαδάκη, αν μπορεί να πάρει τον σκύλο του στο αυτοκίνητο για να πάνε βόλτα κάπου αλλού, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε: «Δεν πηγαίνουμε τον σκύλο μας βόλτα. Αυτό είναι μια διαδικασία για να εξυπηρετηθεί το κατοικίδιο γύρω από τον χώρο τον οποίο διαβιώνουμε».

Στην επόμενη ερώτηση του κ. Παπαδάκη αν τελικά η χρήση του αυτοκινήτου για άθληση ή για βόλτα με το κατοικίδιο (δηλαδή με κωδικό 6 στο 13033) αποτελεί παράπτωμα, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε: «Εγώ λέω ότι θα πρέπει να κάνουμε μια ορθολογική διαχείριση και του χρόνου και της διαδικασίας. Είναι κρίμα να περιορίζεται η κουβέντα μας σε θέματα που έχουν βρει την πεπατημένη τους. Φαντάζομαι ότι κανένας δεν παίρνει το σκυλί του να το πάει 20 και 15 χλμ. μακριά Πέρα από την ταλαιπωρία για το ίδιο το κατοικίδιο, θεωρώ ότι είναι και θέμα διαχείρισης του χρόνου μας. Σε αυτή τη φάση χρειάζεται μεγάλη προσωπική πειθαρχία».

Ο ίδιος πάντως εξήγησε ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει πού θα κάνει τις αγορές του στην Αττική πχ για σούπερ μαρκετ. Πρέπει να υπάρχει λόγος για τις μετακινήσεις, είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

Προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα, εξετάζεται επίσης είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο 60% ή ακόμη και στο 70% για το Δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει στο 50%, αλλά με αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις δεν τηρούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...