1249
Βαγγέλης Παπαδόπουλος - Νικόλαος Κούκης: η ισχύς εν τη ενώσει... | Εκπαιδευτήρια Δούκα

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Γενικό Λύκειο και GCE προετοιμάζουν τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό και όχι μόνο

Avatar Advertorial 8 Ιουνίου 2018, 18:13
Βαγγέλης Παπαδόπουλος - Νικόλαος Κούκης: η ισχύς εν τη ενώσει...
|Εκπαιδευτήρια Δούκα

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Γενικό Λύκειο και GCE προετοιμάζουν τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό και όχι μόνο

Avatar Advertorial 8 Ιουνίου 2018, 18:13

Οι σπουδές αποτελούν ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, για το μέλλον των παιδιών τους.

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα υποστηρίζουν ότι οι σπουδές δεν είναι μονόδρομος. Ετσι, εκτός από το Γενικό Λύκειο και το International Baccalaureate, προσφέρουν τη δυνατότητα φοίτησης στο GCE και το BTEC Foundation in Art & Design, με εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλά ποσοστά εισαγωγής στα ξένα Πανεπιστήμια.

Το Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα λειτουργεί τα 33 τελευταία χρόνια, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων που περιλαμβάνουν: Mathematics, Further Mathematics, Physics, Economics, Business, Psychology, Politics, Chemistry, Biology, Art, Theatrical Studies, History, English Language and Literature, Information Technology, French, German, Greek.

Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα προσφέρουν ένα διετές προνομιακό πακέτο προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθούν το πλήρες πρωινό πρόγραμμα Β’ και Γ’ Λυκείου του Σχολείου και τρία απογευματινά μαθήματα GCE. Παράλληλα, παρέχεται η μεταφορά προς το σχολείο, το μεσημεριανό γεύμα, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς.

Επίσης, σε όλους τους μαθητές Λυκείου και GCE παρέχονται δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης IELTS καθώς και συναντήσεις με το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Σχολείου.

Στο Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα θα προσφέρονται ακόμη μαθήματα Ελληνικών στους μη ελληνόφωνους μαθητές ενώ, παράλληλα, ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του αναγνωρισμένου φορέα EDEXCEL-PEARSON από το 1985, θα προστεθεί και τρίτη εξεταστική περίοδος για τις πιστοποιήσεις IAL (International A-Levels).

Τέλος, το University Placement Center του σχολείου προσφέρει πλήρη καθοδήγηση κατά την επιλογή πανεπιστημίων Ευρώπης, Αμερικής και Καναδά και την υποβολή των αιτήσεων.

Ο Φιλόλογος και Υπεύθυνος Λυκείου Νικόλαος Α. Κούκης και ο Υπεύθυνος Σπουδών Εξωτερικού Βαγγέλης Παπαδόπουλος εξηγούν γιατί αυτό το πακέτο προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για τους μαθητές:

Ποια θα λέγατε ότι είναι τα πιο δυνατά σημεία του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

Νικόλαος Κούκης: Το Λύκειό μας στηρίζεται σε μια πολύχρονη – εκατονταετή, πλέον – εκπαιδευτική παράδοση δίνοντας βαρύτητα στην ανανέωση, τη δημιουργικότητα, τη συνάντηση με σύγχρονα ρεύματα σκέψης, εκπαιδευτικές πρακτικές και μεθόδους. Επιπλέον, προετοιμάζει επαρκώς και με ειδικά στοχευμένο πρόγραμμα τους μαθητές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με διαγωνίσματα εξοικείωσης, διαρκείς επαναλήψεις και ενισχυμένη διδασκαλία των εξεταζόμενων μαθημάτων. Παράλληλα, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε συνέδρια, ρητορικούς αγώνες, διαγωνισμούς, διεθνείς και ελληνικές διοργανώσεις ώστε να εμπλουτίζουν τη σκέψη τους, να συναγωνίζονται δημιουργικά με συμμαθητές τους και να θέτουν στόχους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν/διαφοροποιούν το Πρόγραμμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα από τα υπόλοιπα προγράμματα;

Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Το εμπλουτισμένο πρόγραμμά μας προσφέρει έναν άκρως ικανοποιητικό αριθμό μαθημάτων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες κάθε μαθητή. Η εκπαιδευτική μας ομάδα διαθέτει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, πολυετή εμπειρία, με διαρκείς συμμετοχές σε επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ στην πλειοψηφία τους, οι καθηγητές μας είναι και επίσημοι εξεταστές του βρετανικού οργανισμού Edexcel. Επιπλέον, οι μαθητές μας λαμβάνουν διαρκή καθοδήγηση και υποστήριξη από το άρτια καταρτισμένο τμήμα συμβουλευτικής και αιτήσεων που διαθέτουν τα Εκπαιδευτήριά μας.

Πώς στηρίζετε ουσιαστικά και πρακτικά τους μαθητές που, ενώ φοιτούν στο Λύκειο, παρακολουθούν μαθήματα GCE στο σχολείο σας;

Νικόλαος Κούκης: Η επιτυχία της φοίτησης διασφαλίζεται λόγω της άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας του Γενικού Λυκείου με το GCE, τα οποία βρίσκονται υπό ενιαία διοίκηση. Έτσι, επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός, η στοχευμένη υποβοήθηση των μαθητών, αλλά και ο κατάλληλος προγραμματισμός των διαγωνισμάτων τους ώστε να επιμερίζονται οι υποχρεώσεις τους. Σκοπός είναι η επίτευξη και των δύο στόχων: από τη μια η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και από την άλλη, η απόκτηση απολυτηρίου με υψηλή βαθμολογία.

Nikos A. Koukhs - Filologos - Ypeu8unos Lukeiou
Ο Φιλόλογος και Υπεύθυνος Λυκείου Νίκος Α. Κούκης

Για ποιους λόγους θα προτείνατε σε έναν μαθητή να παρακολουθήσει μαθήματα GCE; Σε τι μαθητές ταιριάζει καλύτερα αυτό το σύστημα;

Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Το σύστημα αυτό ταιριάζει σε μαθητές που θα ήθελαν να δοκιμάσουν παράλληλα τα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής τόσο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα το πρότεινα σε παιδιά που θέλουν να εστιάσουν σε συγκεκριμένα μαθήματα και είναι περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτά, καθώς και σε μαθητές που θέλουν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουν διεθνείς ακαδημαϊκές προκλήσεις.

Το σχολείο σας υποστηρίζει ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός και τον αντιμετωπίζετε ως ξεχωριστή προσωπικότητα, προσπαθώντας να του προσφέρετε ένα όσο το δυνατόν πιο εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που τον οδηγεί στην επιτυχία, όποια και αν είναι η επιλογή του. Πώς το κάνετε πράξη αυτό στο Λύκειο;

Νικόλαος Κούκης: Ο σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες εξατομικευμένης μάθησης και παιδαγωγικής υποστήριξης. Για το σχολείο μας κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, η ανάπτυξη της οποίας βρίσκεται στη συχνή επαφή με το δάσκαλο κάθε φορά που αντιμετωπίζει μια νέα μαθησιακή πρόκληση ή χρειάζεται να δοθούν διευκρινίσεις ή επεξηγήσεις γύρω από τη διδαχθείσα ύλη. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί οι μαθητές χτίζουν μια στενή σχέση συνεργασίας με τους καθηγητές τους, οι οποίοι με τη σειρά τους κατανοούν σε βάθος τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Επιπλέον, με τον θεσμό του «Μέντορα», οι μαθητές βρίσκουν στους δασκάλους τους την απαραίτητη παιδαγωγική στήριξη και παρότρυνση καθ΄ όλη τη διάρκεια του Λυκείου, πράγμα που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση μιας δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδρομής. Άλλωστε, η στενή συναισθηματική σχέση δασκάλων και μαθητών είναι η βάση ενός σχολείου ποιότητας.

Είναι «κοινό μυστικό» ότι στα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσφέρετε το καλύτερο Πρόγραμμα GCE στην Ελλάδα. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Το πρόγραμμα παρέχεται στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό μας από το 1985. Επομένως, είναι δοκιμασμένο και έχει διαμορφωθεί από 30 χρόνια εκπαιδευτικής και διοικητικής εμπειρίας και πλέον δεν διαφοροποιείται στο ελάχιστο από τον τρόπο λειτουργίας των βρετανικών λυκείων. Στο τμήμα GCE, όπως και σε κάθε τμήμα ή βαθμίδα του σχολείου μας, πιστεύουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό. Επομένως, κάθε μαθητής δημιουργεί δίπλα μας το ατομικό του πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του και λαμβάνει συνεχή καθοδήγηση από εμάς για να το υλοποιήσει.

Vaggelhs Papadopoulos - Ypeu8unos Spoudwn Ekswterikou
Ο Υπεύθυνος Σπουδών Εξωτερικού Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Δημιουργήσατε ένα ειδικό 2ετές προνομιακό πακέτο προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό που συνδυάζει Γενικό Λύκειο και GCE στα Ε.Δ.. Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού του «πακέτου»;

Νικόλαος Κούκης: Το πρόγραμμα καλύπτει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Η πρόβλεψη που έχει γίνει με βάση την πείρα μας, στοχεύει στην άνετη παρακολούθηση και των δυο προγραμμάτων και τη συνεργασία των δυο Τμημάτων του σχολείου μας ώστε να βοηθηθούν οι μαθητές και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες εκείνες για την απρόσκοπτη φοίτηση τόσο στο Γενικό Λύκειο όσο και στο GCE ώστε να επιτύχουν υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις.

Βαγγέλης Παπαδόπουλος: Ο μαθητής που εντάσσεται σε αυτό το νέο συνδυαστικό πρόγραμμα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αποκτά παράλληλα δύο εκπαιδευτικούς στόχους: το απολυτήριο Γενικού Λυκείου και πιστοποιήσεις για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Βρετανίας, καθώς και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
  • Διευκολύνεται σημαντικά, καθώς δεν χάνει χρόνο στη μετάβασή του από το πρωινό πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου στο απογευματινό πρόγραμμα του τμήματος GCE.
  • Οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων στα πανεπιστήμια απλοποιούνται καθώς η διακίνηση των απαραίτητων εγγράφων γίνεται εσωτερικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.
  • Υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσει με αποτελεσματικό τρόπο μόρφωση, εκγύμναση και ισορροπημένη διατροφή, εφόσον στο σχολείο μας θα μπορεί να έχει καθημερινή σίτιση ή και να χρησιμοποιεί το Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς.
  • Η δυνατότητα που έχει να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να ξεναγηθεί σε μερικά από τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.
  • Έχει τη δυνατότητα, ως μαθητής του Γενικού Λυκείου, να επωφεληθεί των υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΤΕΠ).

Για περισσότερες πληροφορίες: www.doukas.gr/gce-epikoinonia

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...