367
Κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού οι θυελλώδεις βοριάδες | φωτ. αρχείου

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13
Κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού οι θυελλώδεις βοριάδες
|φωτ. αρχείου

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13

Για σημαντική μεταβολή του καιρού από τη νύχτα της Δευτέρας προειδοποιεί με έκακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους που θα φθάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ, και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος θα καλύψει σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει από την Τρίτη συνθήκες που θα φέρουν σημαντική ενίσχυση των βόρείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.

Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας, και θα κυμανθεί από 8 έως και 12 βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη, στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε κάτω ενδεικτικά τις μέγιστες και τις ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και στη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνένου από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 Μποφόρ.

Για την Τετάρτη (26/9) αναμένονται νεφώσεις στα κεντρικά και στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι ενισχύονται περαιτέρω και θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα μικρή πτώση.

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη (27/9), με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.

Για την Παρασκευή (28/9) τέλος, η ΕΜΥ προβλέπει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, με βορειοανατολικούς ανέμους 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ, και σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο.  Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα κεντρικά και τα νότια της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...