308
Oι εργασίες για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης άρχισαν, γράφουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων | ΙΝΤΙΜEnews

Εγκώμια από τα ξένα πρακτορεία για την εκκίνηση του project στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 13:22
Oι εργασίες για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης άρχισαν, γράφουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων
|ΙΝΤΙΜEnews

Εγκώμια από τα ξένα πρακτορεία για την εκκίνηση του project στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 13:22

Η συμβολική παρουσία του Πρωθυπουργού στο Ελληνικό και η εκκίνηση του εμβληματικού project ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, έπειτα από είκοσι χρόνια καθυστερήσεων και  γραφειοκρατικών εμποδίων, έτυχε ευρείας κάλυψης από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.

Η Ελλάδα ξεκίνησε επιτέλους το κολλημένο εδώ και χρόνια project του Ελληνικού για την ανάπλαση μίας περιοχής με διπλάσια έκατση του Σέντραλ Παρκ της Νέα Υόρκης, ξεκινά η αναφορά του πρακτορείου Bloomberg με αφορμή την έναρξη των κατεδαφίσεων των πρώτων κτιρίων.

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αμφιλεγόμενες αποφάσεις αρχαιολογικών υπηρεσιών, διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων καθυστέρησαν το έργο, σημειώνει το πρακτορείο σε ρεπορτάζ του Σωτήρη Νίκα, κάνοντας λόγο για μια πόλη μέσα στην πόλη με πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, μαρίνες και διαμερίσματα, όταν ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη επένδυση στο Ελληνικό.

Υπενθυμίζεται μάλιστα και η σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο Bloomberg το 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, ότι το έργο του Ελληνικού «δείχνει τον δρόμο για μια νέα Αθήνα και δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε λεπτό».

Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες εκκαθάρισης για το real estate project που θα μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο στην νότια ακτή της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, που θα έχει τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, μεταδίδει από την πλευρά του το Reuters.

Στο σχετικό αρθρο σημειώνεται ότι η έκταση του πρώην αεροδρομίου έμενε αναξιοποίητη εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στην έναρξη «ίσως του μεγαλύτερου έργου στη Μεσόγειο» και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το Ελληνικό, εστιάζει τέλος το πρακτορείο Associated Press, κάνοντας εκτενή αναφορά στην επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ από την Lamda Development και υπογραμμίζοντας τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων εργασίας κατά τη διάρκεια  υλοποίησής της.

Το ΑΡ μεταφέρει μεταξύ άλλων τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «σήμερα κάνουμε την αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», καθώς η επένδυση της Lamda θα ολοκληρωθεί σε βάθος δεκαετίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...