136
Oι πρώτες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων για τις παράνομες έρευνες του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πλέον γεγονός | yenisafak/Murad Sezer

ΕΕ: Πρώτες κυρώσεις σε τούρκους υπηκόους για τις παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 15:22
Oι πρώτες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων για τις παράνομες έρευνες του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πλέον γεγονός
|yenisafak/Murad Sezer

ΕΕ: Πρώτες κυρώσεις σε τούρκους υπηκόους για τις παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 15:22

Σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος δύο τούρκων υπηκόων, με αφορμή τις παράνομες ενέργειες της Αγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, κατέληξαν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο τούρκους πολίτες που εμπλέκονται άμεσα με την εταιρεία εξόρυξης.

Μεταξύ των κυρώσεων που τους επιβάλλονται είναι ταξιδιωτική απαγόρευση και το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τους.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση ελήφθη από την ομάδα Συμβούλων Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) της Ε.Ε. και αναμένεται να επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε. σε μελλοντική συνεδρίασή του. Πριν από την οριστική επικύρωση της απόφασης, θα προηγηθεί η προετοιμασία των απαιτούμενων νομικών κειμένων.

Οι κυρώσεις αφορούν τις γεωτρήσεις τουρκικών πλοίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ και αποτελούν την υλοποίηση των στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας που είχε αποφασίσει προ μηνών η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...