181
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου | Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Ιερά Σύνοδος επιμένει: Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 15:06
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
|Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Ιερά Σύνοδος επιμένει: Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2020, 15:06

Την πάγια θέση της ότι η έκτρωση συνιστά φόνο τονίζει εκ νέου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Η Ιερά Σύνοδος, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι έλαβε υπόψη «τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων», υπονοώντας προφανώς τη συζήτηση που άνοιξε με αφορμή την αφίσα παραθρησκευτικών οργανώσεων στο μετρό, η οποία αποσύρθηκε άρον άρον.

Οπως τονίζει η Ιερά Σύνοδος, «βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του, γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».

Επίσης, οι ιεράρχες αποφάσισαν την αποστολή συγχαρητήριου γράμματος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή την απόφασή της να καταργηθεί η αργία των Τριών Ιεραρχών (στις 30 Ιανουαρίου) και την επαναφορά του εορτασμού ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με υπηρεσιακά ζητήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...