426
| Intime

Δημοσκόπηση Alpha: Στο 0,5% η διαφορά του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ – στο 32% η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 20:00
|Intime

Δημοσκόπηση Alpha: Στο 0,5% η διαφορά του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ – στο 32% η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 20:00

Ασφαλές προβάδισμα της ΝΔ που σχεδόν φτάνει τις 15 μονάδες, αλλά και μάχη (!) για τη δεύτερη θέση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής δείχνει μια νέα δημοσκόπηση, που φέρνει τα δύο κόμματα να απέχουν μόλις μισή μονάδα.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Abacus Research, η οποία μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες στον χώρο, αλλά για πρώτη φορά εμφανίζεται με έρευνα σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας —τα αποτελέσματά της προβλήθηκαν από τον Alpha το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αυτή η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5% και το Κίνημα Αλλαγής με 17%!

Είναι η μικρότερη διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής που έχουμε δει εδώ και πάνω από 10 χρόνια και αναμφίβολα πιστώνεται στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ στις 12 Δεκεμβρίου. Το γεγονός ότι αυτή η έρευνα έφερε τα δύο κόμματα, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, τόσο κοντά, με την υποσημείωση μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να εισπράττει διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου η οποία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον Alpha!

«Είχαμε την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω», ανέφεραν από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσουν: «Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων».

Η έρευνα βέβαια διεξήχθη πριν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και το χάος που προκλήθηκε στην Αττική. Έτσι σημειώθηκε ότι σίγουρα τα ποσοστά ικανοποίησης από την κυβέρνηση θα ήταν διαφορετικά.

Ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, η Abacus Research, μετράει και αυτή τον δείκτη της εκτίμησης ψήφου, όπως δηλαδή και η Metron Analysis. Και σε αυτό η ΝΔ κινείται μεταξύ του 36-39%, κοντά στο εκλογικό της ποσοστό του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23-20% και το ΚΙΝΑΛ στο 21-18%. Πιθανολογείται δηλαδή ότι υπό συνθήκες το Κίνημα Αλλαγής μπορεί και να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σημειώθηκε ωστόσο ότι και ο Συνασπισμός την εποχή της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία το 2008 είχε πλησιάσει το κραταιό τότε ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση είναι μία ακόμα δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει το δημοσκοπικό κύμα στο οποίο βρίσκεται επάνω ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην εκτίμηση ψήφου ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5-6,5% και από 2,5% με 2% η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.

Ενα ποσοστό 11-9% θα ψηφίσει άλλο κόμμα. Σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας, αυτό εντοπίζεται κυρίως στα δεξιά της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...