327
|

Δημοσκόπηση Prorata: Αλμα του ΚΙΝΑΛ με Νίκο Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 14:04

Δημοσκόπηση Prorata: Αλμα του ΚΙΝΑΛ με Νίκο Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 14:04

Μια ακόμη δημοσκόπηση πιστοποιεί την εντυπωσιακή άνοδο του Κινήματος Αλλαγής, μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την ανάδειξη στην αρχηγία του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για δημοσίευση της εταιρείας Prorata που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», έντυπο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στην ανάλυσή της, η «Εφ. Συν.» σημειώνει ότι το δημοσκοπικό άλμα του ΚΙΝΑΛ, αν δεν αποδειχθεί προϊόν συγκυρίας, ίσως διαμορφώνει πρώιμες συνθήκες για τη δημιουργία νέων δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα, καθώς μια πιθανή ανάκαμψη του συγκεκριμένου κόμματος επηρεάζει άμεσα τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αύξηση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής στον «Σφυγμό» του Δεκεμβρίου της Prorata είναι όντως εντυπωσιακή: σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του από την προηγούμενη μέτρηση.

Προς το παρόν βέβαια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν κυρίαρχες δυνάμεις, με τη διαφορά τους να παραμένει στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες (η ΝΔ μετρήθηκε στο 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25%). Ομως είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο κόμματα καταγράφουν απώλειες (από 1%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του Οκτωβρίου, ενώ το ΚΙΝΑΛ μετρήθηκε στο 11% από το 6,5%!

Αλλά και τα επιμέρους ευρήματα της σφυγμομέτρησης της Prorata δείχνουν κάποια θετικά στοιχεία για τον κ. Ανδρουλάκη: το 39% διαβάζει την εκλογή του στην αρχηγία ως μια νέα αρχή –και μόλις το 13% ως «πισωγύρισμα»–, ενώ το 46% εκτιμά πως με τον 42χρονο ευρωβουλευτή στη θέση του προέδρου το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα περισσότερο ή το ίδιο συμπαθητικό από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Πιο αναλυτικά μάλιστα, το 31% απάντησε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι περισσότερο συμπαθητικό έναντι ενός 14% που απάντησε ότι το κόμμα γίνεται περισσότερο αντιπαθητικό.

Η ευκαιρία του ΚΙΝΑΛ είναι εμφανής. Είναι εντυπωσιακό ότι στη συγκεκριμένη έρευνα αποτυπώνεται υψηλή δυσαρέσκεια (66%) για το κυβερνητικό έργο, άρα η φθορά της ΝΔ υπάρχει, όμως ακόμα μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ (81%)! Ηδη μάλιστα το ΚΙΝΑΛ αποκομίζει ποσοστό αποδοχής αντιπολιτευτικού έργου ίδιο με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...