189
| IntimeNews

Δίκη Γιακουμάκη: Ενοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 17:34

Δίκη Γιακουμάκη: Ενοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 17:34

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και μετά από 6,5 χρόνια έπεσε η αυλαία της δίκης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα είχε βρεθεί νεκρός κοντά στη λίμνη ενώ, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, είχε υποστεί άγριο bullying και βασανιστήρια από συμφοιτητές του.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους και τους οκτώ πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο του δικαστηρίου, με τις ποινές να παραμένουν στην βάση της πρωτόδικης απόφασης.

Πρωτόδικα οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ενας από τους 9 κατηγορούμενους είχε αθωοθεί.

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή. Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...