342
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαστές: «Κλασική φασιστική μέθοδος» οι απειλές Ρουβίκωνα υπέρ του Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 10:08
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαστές: «Κλασική φασιστική μέθοδος» οι απειλές Ρουβίκωνα υπέρ του Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 10:08

Οι απειλές κατά των δικαστικών λειτουργών για να αποφανθούν θετικά υπέρ του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας άδειας είναι «κλασική φασιστική μέθοδος», τονίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις απειλές τις οποίες είχε εκτοξεύσει ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, ο οποίος είχε γράψει το Σάββατο ότι «οι τρεις συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη, την ζωή τη δικιά μας και την ζωή την δικιά τους».

Σε περίπτωση που το αίτημα δεν κριθεί θετικά, το μέλος εκτόξευσε απειλές: «Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν, όλα θα κοκκινίσουν».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποδοκίμασε τις απειλές ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την αμερόληπτη κρίση των δικαστών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ενωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας.

» Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

» Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».