246
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Βουλή: καυτή εβδομάδα με πρόταση κατά του Πολάκη και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 08:45
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή
|George Vitsaras / SOOC

Βουλή: καυτή εβδομάδα με πρόταση κατά του Πολάκη και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 08:45

Μια κοινοβουλευτικά καυτή εβδομάδα αρχίζει από σήμερα Δευτέρα, με την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την οποία η κυβέρνηση θα μετατρέψει σε πρόταση για την παροχή εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, όπως προανήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί, έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, ωστόσο πριν φτάσει στην Ολομέλεια προέχει η πρόταση κατά του υπουργού που κατατίθεται σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία.

Εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον ζήτημα: θα είναι στην αίθουσα ο Πρωθυπουργός για να απαντήσει στην πρόταση της ΝΔ για τον υπουργό, τον οποίο περιβάλλει με εμπιστοσύνη, αλλά και να ζητήσει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του; Το πρόγραμμα λέει ότι θα βρίσκεται στη Ξάνθη σε περιοδεία με αφορμή τις ευρωεκλογές. Τυπικά δεν είναι υποχρεωμένος να είναι στην αίθουσα, αλλά η απουσία του από ένα εκ των προτέρων γνωστό γεγονός μπορεί να έχει τη σημασία της.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει σε περίπτωση μετατροπής της πρότασης μομφής σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης ένα χρονικό περιθώριο. Αντίθετα, αν είχε προκαλέσει τη συζήτηση η ίδια η κυβέρνηση, η διαδικασία μπορούσε να αρχίσει αμέσως.

Στην περίπτωση του κ. Πολάκη, η διαδικασία για την εμπιστοσύνη μπορεί να αρχίσει έπειτα από δύο ημέρες και διαρκέσει μέχρι και τρεις. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί από την Τετάρτη ως την Παρασκευή. Αυτό διευκολύνει και το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, ο οποίος την Πέμπτη θα ταξιδέψει αυθημερόν στη Ρουμανία για ευρωπαϊκή σύνοδο.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα Δευτέρα στις 13:00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...