226
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαματάρης: Ετήσια χορηγία δυο εκατ. ευρώ από τον Μητσοτάκη στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 21:50
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαματάρης: Ετήσια χορηγία δυο εκατ. ευρώ από τον Μητσοτάκη στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 21:50

Ο Αντώνης Διαματάρης μπορεί να παραιτήθηκε από την κυβέρνηση μετά το θέμα με την μη-αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, οι σχέσεις του όμως με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Πρωθυπουργό φαίνεται ότι παραμένουν άριστες.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρώην υπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε χορηγία 2 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης.

Ο παραιτηθείς υπουργός αναφέρει μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός μ’ αυτήν του την κίνηση «επενδύει στον Ελληνισμό των ΗΠΑ».

H ανάρτηση-αποκάλυψη του κ. Διαματάρη προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική η παρέμβαση του Νίκου Ξυδάκη, πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψωνίζει ομογενειακές ψήφους, έτσι νομίζει, με τα λεφτά της πτωχευμένης Ελλάδας. Και καλύπτει τις μαύρες τρύπες της Αρχιεπισκοπής Β. Αμερικής. Την ίδια ώρα φθίνουν ιστορικές έδρες ελληνικών σπουδών σε σημαντικά ακαδημαϊκά κέντρα ανά την υφήλιο. Και οι τεράστιας πολιτικής σημασίας ελληνικές υποτροφίες προς ξένους σπουδαστές από τα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή, στο ναδίρ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...