338
Ο συγκεκριμένος γιατρός απέτρεπε στους ασθενείς με Covid-19 να πάνε στο «Αχιλλοπούλειο» για νοσηλεία - με συνέπεια μια τουλάχιστον γυναίκα να υποκύψει | INTIMENEWS

Διά βίου αφαίρεση άδειας σε αντιεμβολιαστή γιατρό του Βόλου – αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 12:43
Ο συγκεκριμένος γιατρός απέτρεπε στους ασθενείς με Covid-19 να πάνε στο «Αχιλλοπούλειο» για νοσηλεία - με συνέπεια μια τουλάχιστον γυναίκα να υποκύψει
|INTIMENEWS

Διά βίου αφαίρεση άδειας σε αντιεμβολιαστή γιατρό του Βόλου – αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 12:43

Tην αφαίρεση διά βίου της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος αποφάσισε για αντιεμβολιαστή γιατρό ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, έπειτα από επώνυμες καταγγελίες στον Σύλλογο. Κι όμως ο συγκεκριμένος επιστήμων –ο τοπικός «Ταχυδρόμος» τον ανέφερε με τα αρχικά του, Ν.Μ.– θα μπορεί να συνεχίσει προς το παρόν και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του να ασκεί το λειτούργημα του γιατρού!

Οπως επεσήμανε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχετικό τηλεγράφημα, η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου» –και εδώ είναι ένα τρομακτικό παράδοξο– με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο (στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ΠΙΣ), δεν προβλέπεται εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου. Μάλιστα ο Ν.Μ. έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικων οργάνων.

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε γενικά στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της Covid-19 και τον εμβολιασμό: αντί του εμβολιασμού χορηγούσε στους ασθενείς κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν ότι προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα, όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε πια για νοσηλεία στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο η κατάστασή της να μην είναι αναστρέψιμη και να υποκύψει.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού γι’ αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...