225
Βράδυ Τετάρτης 14 Νοεμβρίου: στην Ντάουνιγκ Στριτ οι δημοσιογράφοι αναμένουν την Τερέζα Μέι για τη δήλωσή της περί το Βrexit  | REUTERS/Henry Nicholls

Brexit: Την Πέμπτη στη βρετανική Βουλή ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 20:48
Βράδυ Τετάρτης 14 Νοεμβρίου: στην Ντάουνιγκ Στριτ οι δημοσιογράφοι αναμένουν την Τερέζα Μέι για τη δήλωσή της περί το Βrexit 
|REUTERS/Henry Nicholls

Brexit: Την Πέμπτη στη βρετανική Βουλή ξεκαθαρίζει η κατάσταση

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 20:48

Με αγωνία περίμεναν το απόγευμα της Τετάρτης οι Βρετανοί -και με έντονο ενδιαφέρον όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι- τη δήλωση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι για την κατάληξη της συμφωνίας με την ΕΕ περί το Brexit.

Η Μέι αναμενόταν να προβεί στη σχετική δήλωση γύρω στις 7 το απόγευμα  (ώρα Ελλάδος) έξω από το γραφείο της, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Υπήρξε καθυστέρηση μίας ώρας περίπου και τελικώς, ενόσω συνεδρίαζαν οι υπουργοί υπό την Μέι, το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός θα μιλήσει αναλυτικά για το ζήτημα την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο και ότι το βράδυ της Τετάρτης θα κάνει μόνο μία σύντομη δήλωση προς τον Τύπο μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

«Η πρωθυπουργός θα κάνει μια σύντομη δήλωση μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου» είπε ένας αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ στους δημοσιογράφους. «Η πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων αύριο» συμπλήρωσε. «Δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου σήμερα το βράδυ».

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Νικ Χερντ είχε πει και αυτός ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητικό ανακοινωθέν για το Brexit το βράδυ της Τετάρτης.

Στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Μέι προσπάθησε να πείσει τους υπουργούς της να στηρίξουν το σχέδιό της, και αυτό ήταν δύσκολη υπόθεση καθόσον μέλη του κόμματός της δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους επικεντρώνοντας στο θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας και κρίνοντας πως η συμφωνία απειλεί την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...