454
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στην ταινία «Sex and the City 1» οδεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης με βιβλία στο χέρι | HBO Films

Μπορεί η «Κάρι Μπράντσοου» να σώσει τη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 09:25
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στην ταινία «Sex and the City 1» οδεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης με βιβλία στο χέρι
|HBO Films

Μπορεί η «Κάρι Μπράντσοου» να σώσει τη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 09:25

Μία «βόλτα» στο Instagram της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι σε αντίθεση με πολλές συναδέλφους της που το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν άνοστες selfies, εκείνη είναι μάχιμη και σκεπτόμενη, όπως ακριβώς και η ηρωίδα που υποδυόταν. Η «Κάρι Μπράντσοου» στο «Sex and the City», επέλεγε πολύ συχνά να πάρει το laptop της και να επισκεφθεί το αγαπημένο της καφέ, ένα πάρκο, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, προκειμένου να γράψει τη βγαλμένη απ’ τη ζωή στήλη της.

Τώρα λοιπόν, οι δύο γυναίκες, εκείνη της μυθοπλασίας και εκείνη της πραγματικότητας, είναι σα να ενώθηκαν σε μία, η οποία εναντιώθηκε με όλη της τη δύναμη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η «Κάρι Μπράντσοου» μπροστά από το εντυπωσιακότατο κτίριο

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, ο Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιηθούν σημαντικές περικοπές στα έξοδα λειτουργίας του ιστορικού ιδρύματος, και αυτό έκανε την Πάρκερ να αντιδράσει με μία δήλωση που παρέπεμπε στην αγαπημένη της ηρωίδα: «Οπως ίσως να έκανε και η Κάρι Μπράντσοου, δεν μπορούσα να μην αναρωτηθώ: Μπορεί να επιβιώσει η Νέα Υόρκη χωρίς λειτουργικές δημοτικές βιβλιοθήκες; Θα μπορούσα εγώ, ως Νεοϋορκέζα, να αποδεχθώ τις περικοπές στην υπέροχη, σημαντική, απαραίτητη και αγαπημένη μας βιβλιοθήκη; Λυπάμαι. Δεν μπορώ».

Και η ίδια μαγεύεται από την ομορφιά και τη φινέτσα του χώρου

Και συνεχίζοντας την εύστοχη επιχειρηματολογία της: «Δεν είναι μόνο μία τακτική στάση για βιβλία, σεμινάρια και πολλά περισσότερα, είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, ένας φάρος και ένα από τα πιο αγαπημένα κτίρια στην πόλη μας. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτήν».

Σε αυτό το δημόσιο κάλεσμα της 54χρονης ηθοποιού, ανταποκρίθηκαν δεκάδες Νεοϋορκέζοι με αντίστοιχες αναρτήσεις στα social media, ενώ δεν έλειψαν και οι υποστηρικτικές θέσεις άλλων καλλιτεχνών, όπως του Ντέιβιντ Μπερν, του διάσημου μουσικού και πρώην τραγουδιστή των Talking Heads.

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, με τον οποίο δεν δίστασε να τα βάλει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (REUTERS/Jeenah Moon)

Η Αντζελα Μοντεφινίσε, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη (NYPL), τόνισε ότι, αν όντως ισχύσουν οι περικοπές που προτείνει ο δήμαρχος, «ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μεγάλος, αν σκεφτεί κανείς ότι εμείς είχαμε ζητήσει 35 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στη χρηματοδότηση εφέτος, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα, τα σχέδια επέκτασης και νέων παραρτημάτων, ώστε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των Νεοϋορκέζων».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 1895 και βρίσκεται στο Μανχάταν. Την επισκέπτονται 17 εκατομμύρια άτομα τον χρόνο. Φιλοξενεί 55 εκατομμύρια τίτλους, από σπάνιες εκδόσεις, δημοφιλή βιβλία, e-books και dvd.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...