475
Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού | ΙΝΤΙΜΕnews

Αυγενάκης για αποκαλύψεις Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 15:57
Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αυγενάκης για αποκαλύψεις Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 15:57

Είναι συνειδητή επιλογή μας και «θα το πάμε μέχρι τέλους», για να υπάρξει «φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες», τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την υπόθεση Μπεκατώρου και την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου», είπε ο κ. Αυγενάκης και ξεκαθάρισε:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατήρι κανενός. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς, ενοχλούμε τους λίγους και τους μόνιμους. Αλλά είναι συνειδητή επιλογή μας, είναι κυβερνητική απόφαση. Και θα το πάμε μέχρι τέλους».

Από την πλευρά της, η κυρία Πιπιλή ζήτησε από τον υφυπουργό να βρει νομικό τρόπο ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπό το βάρος «της προκλητικής τους στάσης».

«Να τους καθαιρέσετε και να ορίσετε, με βάση τους νόμους, ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο», ζήτησε από τον υφυπουργό η βουλευτής της ΝΔ. «Βρείτε τρόπο να μας απαλλάξετε και κυρίως τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, από την παρουσία αυτών των ανθρώπων, που με τις πράξεις τους είναι κατάπτυστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση της ΕΙΟ ανήκει στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας, «που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι είναι αμετακίνητοι και ανίκητοι και ότι κανένας δεν πρόκειται να τους ακουμπήσει», παρατήρησε ο κ. Αυγενάκης. «Για κακή τους τύχη, όμως, βρέθηκαν μπροστά σε μια κυβέρνηση, που με βούληση και αποφασιστικότητα, θα θέσει τέλος και θα φέρει φρέσκο οξυγόνο ανανέωσης στις διοικήσεις και το αθλητικό οικοδόμημα».

Το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας, θέλησε να υπογραμμίσει ο υφυπουργός, «είναι υπέρ της αθλητικής μεταρρύθμισης και της κατάργησης των ισόβιων μελών των δ.σ. των ομοσπονδιών».

Παραιτήσεων συνέχεια στην ΕΙΟ

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία υπέβαλε ο αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος, Θανάσης Πατητάρος.

«Παρακαλώ όπως δεχτείτε την παραίτηση μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όπου κατέχω της θέση του αντιπρόεδρου Βορείου Ελλάδας», ανέφερε η επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ.

Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση μέλους του δ.σ. μετά τις αποκαλύψεις της Σόφιας Μπεκατώρου για τον βιασμό της, ενώ έχει παραιτηθεί σύσσωμη η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε και από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς και υγιούς πλαισίου στον αθλητισμό και ειδικότερα στη σχέση αθλητή και προπονητή.

«Πολύ άμεσα δημιουργούμε μητρώο προπονητών ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στη εκστρατεία που ετοιμάζει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας στον αθλητισμό.