257
Η Μαρία Κίτσου ως Μελίνα στο καρέ «Δίκοπο μαχαίρι» | Ιδρυμα Μελίνας Μερκούρη

Αποκαλυπτήρια του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:48
Η Μαρία Κίτσου ως Μελίνα στο καρέ «Δίκοπο μαχαίρι»
|Ιδρυμα Μελίνας Μερκούρη

Αποκαλυπτήρια του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:48

Δεκατρείς συν μία ηθοποιοί. Και ένας θρύλος. Καθώς η 18η Οκτωβρίου πλησιάζει, σηματοδοτώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ολοκληρώνονται και οι ετοιμασίες για το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της. Πρόκειται για το «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Ρεξ – Κοτοπούλη και ένα μέρος του, ένα επτάλεπτο απόσπασμα, θα κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο στις 18 Οκτωβρίου.

Η Γιούλικα Σκαφιδά
Η Λένα Παπαληγούρα

Πρόκειται για ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στον θέατρο και τον κινηματογράφο και αναμένεται να προβληθεί ολόκληρο μέσα στο 2021.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι βραβευθείσες με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»: (με σειρά εμφάνισης) Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου. Μαζί τους και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα. Την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Αγγελος Παπαδόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Η Ιωάννα Παππά
Η Ζέτα Δούκα

Το «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» είναι μια συμπαραγωγή του υπουργείου Πολιτισμού, του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...