359
Ο CEO της Qantas Αλαν Αλαν Τζόις με το πλήρωμα της ιστορικής πτήσης QF7879  | REUTERS

Απευθείας πτήση Λονδίνο – Σίδνεϊ: «Είδαμε τον ήλιο να ανατέλλει δύο φορές»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 14:30
Ο CEO της Qantas Αλαν Αλαν Τζόις με το πλήρωμα της ιστορικής πτήσης QF7879 
|REUTERS

Απευθείας πτήση Λονδίνο – Σίδνεϊ: «Είδαμε τον ήλιο να ανατέλλει δύο φορές»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 14:30

19 ώρες και 19 λεπτά. Τόσο διήρκεσε η απευθείας πτήση της Qantas από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ και πρόκειται για την δεύτερη σε σειρά δοκιμαστική πτήση της εταιρείας που ξεπερνά τις 19 ώρες σε διάστημα ενός μηνός. Θυμίζουμε ότι στις 20 Οκτωβρίου, ένα αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner είχε ολοκληρώσει επιτυχώς την πτήση Σίδνεϊ-Νέα Υόρκη σε 19 ώρες και 16 λεπτά.

Οι συντελεστές της πτήσης Λονδίνο-Σίδνεϊ χαιρετούν πριν ξεκινήσουν

Το όραμα της Qantas είναι να καθιερώσει στο άμεσο μέλλον τις συγκεκριμένες πτήσεις και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται αρκετά κοντά στο να το πετύχει. Σύμφωνα με τον Guardian, στο Boeing 787-9 Dreamliner που εκτέλεσε την πτήση Λονδίνο-Σίδνεϊ επέβαιναν 40 άνθρωποι (επιβάτες και πλήρωμα). Μετά την προσγείωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να πετάξει για ακόμα μία ώρα και 45 λεπτά.

Οι περισσότεροι επιβάτες της πτήσης ήταν υπάλληλοι της Qantas (Reuters)

Ενα Dreamliner μπορεί να μεταφέρει έως και 300 επιβάτες. Για την ώρα όμως είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η πτήση Σίδνεϊ-Λονδίνο με πληρότητα 100% του αεροσκάφους χωρίς να σταματήσει κάπου για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Οι περισσότεροι επιβάτες της πτήσης QF7879 ήταν υπάλληλοι της Quantas. Με την χρήση ειδικών αισθητήρων, επιστήμονες μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα στάδια του ύπνου των επιβατών και την κατανάλωση φαγητού και υγρών. Στη πτήση βρέθηκε επίσης και ο CEO της Qantas Αλαν Τζόις, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος ότι «είδε τον ήλιο να ανατέλλει δυο φορές».

Το πλήρωμα καμπίνας της Qantas ετοιμάζει το φαγητό για τους επιβάτες (Reuters)

Την πτήση υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντονι Αλμπάνις και ο πρόεδρος της Qantas Ρίτσαρντ Γκόιερ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αεροσκάφος της Qantas ολοκλήρωσε επιτυχώς την απευθείας πτήση Λονδίνο-Σίδνεϊ. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Αυγούστου 1989 και το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν μόνο οι πιλότοι ήταν ένα Boeing 747-438.

Το Boeing 747-438 που έκανε πρώτο το ταξίδι Λονδίνο-Σίδνεϊ βρίσκεται πλέον σε μουσείο (Wikiedia)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...