243
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Joshua Roberts

Ανυπόμονος τώρα ο Τραμπ: «Θέλω να γίνει η δίκη άμεσα!»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 08:02
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Joshua Roberts

Ανυπόμονος τώρα ο Τραμπ: «Θέλω να γίνει η δίκη άμεσα!»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 08:02

Θα μπορούσε να πει κανένας ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στο στάδιο της αποδοχής της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την παραπομπή του σε δίκη για καθαίρεση από τη Γερουσία.

Επειτα από τη ψηφοφορία, ο Τραμπ τόνισε ότι θέλει να διεξαχθεί άμεσα η δίκη του στο Κογκρέσο, σχολιάζοντας τη δήλωση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι δεν θα προχωρήσει στην επίδοση του κατηγορητηρίου σε βάρος του στη Γερουσία πριν ενημερωθεί για το πώς οι Ρεπουμπλικάνοι εννοούν να διεξαγάγουν τη διαδικασία.

«Αφού οι Δημοκρατικοί δεν μου έδωσαν καμία τήρηση της ορθής νομικής διαδικασίας στη Βουλή, ούτε δικηγόρους, ούτε μάρτυρες, ούτε τίποτα, τώρα θέλουν να υπαγορεύσουν στη Γερουσία πώς θα κάνει τη δίκη. Στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία απόδειξη, ούτε ποτέ θα εμφανίσουν καμιά», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Θέλω να γίνει η δίκη άμεσα!», πρόσθεσε, μία ημέρα μετά την έγκριση του κατηγορητηρίου σε βάρος του από τη Βουλή.

Πέρα από αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Τσιπολόνε θα είναι πιθανότατα ο επικεφαλής των δικηγόρων που θα τον εκπροσωπήσει στη δίκη του.

Οι συνήγοροι του προέδρου εκτιμάται ότι θα επιχειρηματολογήσουν πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρόεδρος διέπραξε οτιδήποτε το μεμπτό και ότι η έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν κομματικοποιημένη και ατελής.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο 53χρονος Τσιπολόνε με μια οκτασέλιδη επιστολή του προς το Κογκρέσο εξήγησε γιατί ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την έρευνα της Βουλής, την οποία χαρακτήρισε «κοροϊδία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...